Na twee vrije weekenden kunnen de MotoGP coureurs komend weekend op het Misano World Circuit weer aan de bak tijdens de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini. Ook Andrea Dovizioso is van de partij, de Ducati coureur is blij er weer bij te kunnen zijn na zijn crash in de eerste bocht tijdens de MotoGP race in Silverstone.

Hoewel de laatste MotoGP race op Silverstone voor Andrea Dovizioso eindigde met een vervelende crash in de eerste bocht, is de moraal van de Ducati Team coureur hoog en is hij er volgens eigen zeggen klaar voor om de laatste drie maanden van het kampioenschap vol optimisme aan te pakken.

Na zijn fysieke ongemak zal Dovizioso dit weekend proberen de resultaten van de laatste twee jaar in Misano te herhalen: in 2018 domineerde hij de race vanaf het begin om één van de mooiste overwinningen uit zijn carrière te scoren, terwijl hij in 2017 in de stromende regen als derde plaats over de finish kwam.

Andrea Dovizioso: “Na het incident in Engeland heb ik het geluk dat ik dit weekend aan de San Marino GP kan deelnemen zonder fysieke problemen, want mijn Silverstone crash was echt een stevige crash en de gevolgen hadden veel erger kunnen zijn. Tijdens de twee testdagen onlangs verreden testdagen hier was ik nog steeds niet 100% fit, maar nu ben ik in vorm, voel ik me goed in vorm en ben ik erg benieuwd naar de race op dit circuit, dat voor mij bijzonder is, dicht bij mijn huis en waar ik zeker weet dat de steun van de fans fantastisch zal zijn. Het doel is om de resultaten van de afgelopen twee seizoenen te herhalen, toen we op het podium stonden en we het hele weekend lang competitief waren.”

In de tussenstand van het kampioenschap blijft Dovizioso, ondanks zijn DNF op Silverstone, op de tweede plaats staan met 172 punten (78 achter leider Márquez). In het teamklassement staat het Ducati Team nog steeds aan de leiding met 317 punten en Ducati bezet nog steeds de tweede plaats achter Honda in het klassement voor de constructeurstitel.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App