Jorge Lorenzo heeft de aandacht weer op zich weten te vestigen. De vijfvoudig wereldkampioen lijkt na zijn avontuur als Yamaha MotoGP testcoureur nu in de race te zijn om Bradley Smith op te gaan volgens als MotoGP testcoureur bij Aprilia. Bij Yamaha zou Lorenzo dan op zijn beurt weer opgevolgd gaan worden door niemand minder dan Andrea Dovizioso.

Het seizoen 2020 gaat de boeken in als een bijzonder MotoGP seizoen, niet alleen op de baan maar ook naast de baan volgen de verrassingen zich in een rap tempo op. Op de baan zorgt de afwezigheid van Marc Marquez mede voor verrassende uitslagen en winnaars en is er met drie wedstrijdweekenden nog volop spanning wat betreft de 2020 MotoGP wereldtitel. Naast de baan is het zeker ook een bijzonder seizoen, zo heeft de MotoGP runner-up van de afgelopen jaren Andrea Dovizioso nog steeds geen zitje weten te verwerven voor komend seizoen, lijkt Tito Rabat ondanks een doorlopend contract voor 2021 plaats te moeten maken voor Luca Marini en moet Bradley Smith de laatste drie Grand Prix weekenden vanaf de zijlijn toekijken nadat Aprilia eerder deze week besloot dat Lorenzo Savadori in Valencia en Portimâo de teamgenoot wordt van Aleix Espargaró.

Inmiddels lijkt Aprilia binnenkort nog met een verrassing op de proppen te gaan komen, Volgens het Duitse Speedweek zal niemand minder dan Jorge Lorenzo binnenkort het Aprilia MotoGP team komen versterken als MotoGP testcoureur en deze rol over gaan nemen van dezelfde Smith.

Diezelfde Lorenzo heeft dit seizoen de gemoederen al een aantal keren eerder beziggehouden, zo liet de in Zwitserland wonende Spanjaard een aantal maanden geleden zelf doorschemeren een kandidaat te zijn om Dovizioso op te gaan volgen binnen het Ducati Team en komend seizoen als vaste MotoGP coureur zijn comeback te gaan maken. Dit verhaal leek echter meer op een ‘broodje aap’ verhaal, helemaal omdat er binnen Ducati andere verhalen te horen waren en men Francesco Bagnaia inmiddels bevestigd heeft als opvolger van de 34-jarige Italiaan.

Ook de verstandhouding tussen Lorenzo en Yamaha lijkt niet meer zo goed te zijn als aan het begin van dit jaar. De geplande wildcards konden vanwege de uitbraak van het coronavirus dit seizoen geen doorgang vinden maar ook het MotoGP testwerk bleef voor de Spanjaard beperkt tot slechts één optreden, een optreden dat onlangs plaatsvond op het circuit van Portimâo. Tijdens deze test bleek Lorenzo het echter ook nog eens te moeten doen met een 2019 versie van de Yamaha M1 en waren zijn gereden rondetijden niet om over naar huis te schrijven. Op zichzelf natuurlijk niet zo verwonderlijk na acht maanden niet op een MotoGP machine gereden te hebben.

Het optreden van Lorenzo in Portimâo was voor het Yamaha management echter voldoende redenen om de Spanjaard te passeren voor een invalbeurt in Aragon toen bleek dat Valentino Rossi vanwege een positieve Covid-19 test niet kon deelnemen aan de twee opeenvolgende Grand Prix weekenden op het Spaanse circuit.

Met deze wetenschap lijkt de rol van Lorenzo als Yamaha MotoGP testcoureur dan ook zo goed als zeker uitgespeeld. Inmiddels is het een publiek geheim dat Dovizioso een belangrijke kandidaat is om deze rol over te gaan nemen. De Italiaan, die naast het aanbod van Yamaha ook vergelijkbare aanbiedingen op zak lijkt te hebben van andere motorfabrikanten waaronder Honda, heeft echter nog geen beslissing genomen over zijn toekomstplannen maar laten weten dat hier binnenkort verandering in zal komen.

Lorenzo zou op zijn beurt echter op het punt staan een contract te tekenen bij Aprilia om het MotoGP testwerk over te nemen van Bradley Smith. Lorenzo’s persoonlijke manager Albert Valera, ook de manager van o.a. Aleix Espargaró en Jorge Martin, zou hierover in verregaande onderhandelingen zijn met Aprilia Racing. De vijfvoudig wereldkampioen zou met name willen kiezen voor Aprilia omdat hij hier in 2021 de mogelijkheid geboden krijgt voor een vijftal MotoGP wildcard starts.

Zoals al gezegd, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, 2020 is een bijzonder seizoen zowel op als ook naast de baan. Mochten de geruchten kloppen dan kunnen ook deze verhalen bij in het rijtje van best wel verrassende en  bijzondere beslissingen. We gaan het meemaken….

 

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App