Andrea Dovizioso won zondagmiddag op de Red Bull Ring de MotoGP wedstrijd van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich. De Ducati Team coureur versloeg in de laatste bocht van de laatste ronde Marc Marquez na een meer dan spannend duel.

Andrea Dovizioso begon sterk aan seizoen door in Qatar meteen de eerste MotoGP race van het seizoen op zijn naam te schrijven. Vervolgens moest de Ducati Team coureur echter lijdzaam toezien hoe Marc Marquez de ene na de andere race op zijn naam wist te schrijven en afstand nam in de strijd voor het kampioenschap.

Dovizioso liet zich de afgelopen tijd zelfs al een paar keer ontvallen dat Marquez momenteel een maatje te groot was voor hem en de rest van het veld. Ook zaterdag na afloop van de kwalificatie op de Red Bull Ring waren de voortekenen op de race niet heel goed voor Marquez’s concurrenten, hij wist namelijk na ook al in de vrije trainingen gedomineerd te hebben met overmacht de pole voor zich op te eisen.

Het pakte echter allemaal iets anders uit, een andere bandenkeuze, een gok wat betreft de afstelling en een vooraf uitgestippelde strategie werkte en bezorgde Dovizioso de zege, en na een spannend duel met Marquez dat duurde tot in de allerlaatste bocht van de race.

Andrea Dovizioso: “We hadden niet dezelfde snelheid als Marc voor de race, dus we hadden een strategie nodig om hem bij te houden. De temperatuur veranderde ten opzichte van zaterdag, we kozen een andere band, misschien had dat effect. Ik heb toen alles op alles gezet in de race. We begonnen met een andere set-up die we niet konden testen omdat het nat was tijdens de warm-up – maar het werkte. Ik begon zeer agressief, maar Marc was nog agressiever. Toen hij me inhaalde, probeerde hij te pushen en meteen een gaatje te slaan, maar zijn achterband was te zwak. Uiteindelijk had ik de kans om in de laatste bocht toe te slaan omdat hij niet dezelfde grip had als ik in de rechterbochten. Bij het remmen was hij beter, maar met de grip kon ik op de rem blijven trappen en dan deze laatste waanzinnige bocht zo doorkomen. Ik had het echt niet zo gepland, maar ik kwam goed uit bocht negen en ik zei tegen mezelf: ‘Oké, als ik te ver naar buiten ga, ben ik tweede, geen probleem’. Maar ik kon de motor echt stoppen en ik ben zo blij, ook voor Ducati omdat we deze overwinning nodig hadden. Dit was een van mijn beste overwinningen, zo niet de beste ooit. Dit geeft ons energie voor de toekomst.”

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App