De MotoGP coureurs kwamen donderdag en vrijdag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in actie tijdens een tweedaagse MotoGP Test. Onder de deelnemers ook Andrea Dovizioso, de Ducati Team coureur die afgelopen zondag in Silverstone nog zo ongelukkig ten val kwam in de eerste bocht van de MotoGP race van de GoPro British Grand Prix.

Andrea Dovizioso werd zondagmiddag al in de eerste bocht van de MotoGP race in Silverstone uitgeschakeld. De Ducati Team coureur kon de gevallen Fabio Quartararo niet meer ontwijken met een flinke crash tot gevolg. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek de Italiaan er ‘redelijk goed’ vanaf te zijn gekomen en slechts een lichte hersenschudding over te hebben gehouden aan het voorval.

Ondanks dat Dovizioso zondagavond gewoon huiswaarts keerde was het onzeker of hij op tijd voldoende hersteld zou zijn om donderdag en vrijdag deel te nemen aan de tweedaagse Misano MotoGP Test.

Donderdagochtend verscheen de Italiaan echter gewoon op het Misano World Circuit en na de eerste sessie op donderdagochtend aan zich voorbij te hebben laten gaan verscheen hij donderdagmiddag voor het eerst op de baan. Na donderdagmiddag 37 ronden te hebben gereden voegde hij er vrijdag tijdens de tweede dag nogmaals 44 ronden aan toe.

In totaal volbracht Dovizioso zonder fysieke problemen 81 ronden waarbij hij vrijdagochtend tijdens de derde sessie een snelste rondetijd liet noteren van 1’33.499, een rondetijd waarmee hij zijn naam na afloop terugvond op de zeventiende plaats van de tijdlijst. In tegenstelling tot veel van de snelste mannen op de lijst maakte de Italiaan geen gebruik van een kwalificatieband.

Andrea Dovizioso: “Gelukkig is het me gelukt om anderhalve dag te testen en fysiek gaat het goed met me. De afgelopen dagen thuis hebben me goed gedaan: Ik ben redelijk hersteld en heb hier zonder al te veel problemen de nodige ronden kunnen rijden, ook al voel ik me nog steeds niet helemaal top fit. Het was erg belangrijk om hier te testen, want het circuit hier is heel anders in vergelijking met vorig jaar – veel minder grip. We hebben veel interessante dingen kunnen testen met het oog op de wedstrijd, zowel met het beschikbare materiaal als met de afstelling. Ik ben nog niet helemaal tevreden met onze snelheid, maar het was belangrijk om mee te kunnen doen aan deze test; we hebben het gedaan, dus nu bereiden we ons goed voor op het komende raceweekend hier.”

De eerstvolgende Grand Prix, de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini wordt van 13 t/m 15 september verreden op hetzelfde Misano World Circuit Marco Simoncelli.

 

Handige links Misano MotoGP Test:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App