Andrea Dovizioso finishte zondagmiddag als tweede in de MotoGP race op MotorLand Aragón. Na het op spectaculaire wijze winnen van de race op de Red Bull Ring in Oostenrijk kende de Italiaan twee mindere races op Silverstone en Misano. Op het Spaanse circuit kon niemand tippen aan Marc Márquez maar de Italiaan was tevreden met zijn terugkeer naar het podium.

Andrea Dovizioso keerde zondagmiddag terug naar het MotoGP podium na twee mindere races op Silverstone en het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Italiaan was (en is) de naaste belager van Marc Márquez in het kampioenschap maar na teleurstellende resultaten in Engeland en Italië waren de minimale kansen op het kampioenschap verkeken.

Anderhalve maand geleden was Dovizioso de grote winnaar in Oostenrijk op de Red Bull Ring door aan het eind van een spannende race in de laatste bocht voorbij te gaan aan Márquez en daarmee de overwinning op zijn naam te schrijven. De twee races die daarna volgden waren niet alleen voor Dovizioso maar voor alle Ducati coureurs teleurstellend waarna het afgelopen weekend op MotorLand Aragón weer beter leek te gaan.

Ondanks een slechte kwalificatie die een tiende startplaats opleverde bleef Dovizioso rustig en vertrouwde hij op zijn wedstrijdsnelheid. De Italiaan startte goed en wist ronde na ronde zijn concurrenten te passeren dankzij de sublieme topsnelheid van zijn Ducati Desmocedici GP19 waarna hij in de slotfase van de race afrekende met Jack Miller en Maverick Viñales. Dit betekende de terugkeer naar het podium, iets waar de 32-jarige Italiaan zelf zeer tevreden mee was.

Andrea Dovizioso: “Het was heel belangrijk om weer op het podium te staan na de races op Silverstone en Misano. Ik ben heel blij vandaag vooral op de manier waarop we deze tweede plaats behaald hebben. Ik moest starten vanaf de tiende plaats, de vierde rij, vanwege een fout die ik maakte tijdens de kwalificatie op zaterdag. Ik wist wel dat ik beschikte over een goede snelheid voor de race en op de grid maakten we de juiste keuze wat betreft de banden door de soft-compound achterband te gebruiken. Ik de race kon ik constante rondetijden rijden tot aan de laatste ronde. Ik was in staat om mijn banden te sparen en kon ronde na ronden een aantal plaatsen winnen totdat ik in de slotfase voorbij ging aan Jack [Miller] en Maverick [Viñales] en ik zodoende deze Grand Prix als tweede wist te finishen.”

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App