In de tweede vrije training op het Circuito de Jerez Ángel Nieto wist Niccolò Antonelli de snelste rondetijd de rijden en daarmee ook de snelste te zijn tijdens de eerste trainingsdag. Achter de Italiaan waren het Jorge Martin en Enea Bastianini, Livio Loi kwam dankzij technische problemen niet verder dan de dertigste en laatste plaats. 

Anders dan de voorspelde regen was het vrijdagmiddag zeer zonnig op het Zuid-Spaanse Circuito de Jerez Ángel Nieto. Ondanks dat leken de baanomstandigheden iets minder gunstig dan in de ochtendtraining aangezien de meeste coureurs hun in de ochtend gereden tijd niet wisten te verbeteren.

Aanvankelijk was het Tony Arbolino die goed van start ging en de snelste tijd op zijn naam zette. Dit hield de Italiaan enige tijd vol totdat landgenoot Fabio di Giannantonio, die het snelst was in FP1, halverwege de sessie de snelste tijd overnam. De coureurs werkten voornamelijk aan hun afstelling en bandenkeuze voor de race en hielden zich nog niet bezig met snelle rondetijden.

Het was Niccolò Antonelli die in de slotminuten met een 1’46.630 de snelste tijd van de sessie en de dag wist te rijden. Een halve seconde daarachter was het Jorge Martin op de tweede plaats met Enea Bastianini achter zich. Verder waren het Di Giannantonio, Canet, Toba, Ramirez, Dalla Porta, Arbolino en McPhee in de top tien. Livio Loi kwam niet verder dan de dertigste en laatste plaats als gevolg van enkele technische problemen.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag