Het Aprilia Racing Team Gresini heeft haar rijders voor 2021 officieel bekend gemaakt. Aleix Espargaró, Lorenzo Savadori en Bradley Smith zijn door Aprilia voor komend seizoen gecontracteerd waarbij na de wintertesten pas een keus gemaakt zal worden tussen Savadori en Smith als teamgenoot van Espargaró. De derde coureur zal vervolgens als Aprilia MotoGP testcoureur gaan opereren.

De coureurs voort het Aprilia Racing MotoGP traject zijn bekend. Aprilia Racing moest op zoek naar een vervanger van de door een positieve dopingtest voor langere tijd geschorste Andrea Iannone. Doordat Aprilia achter de Italiaan bleef staan werd er lange tijd geen actie ondernomen. Nu Iannone onlangs definitief voor vier jaar geschorst werd bleek de zoektocht niet heel makkelijk meer.

Zo werden eerst de namen van Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow als ook Jorge Lorenzo genoemd als potentiële kandidaten, maar alle drie deze grote namen haakten af. Vervolgens zette Aprilia haar zinnen op een jong talent uit de Moto2 klasse en werden de namen van Marco Bezzecchi, Lorenzo Baldassarri en afgelopen weekend zelfs nog de Amerikaan Joe Roberts genoemd als de belangrijkste kandidaten. Ook deze jonge talenten haakten stuk voor stuk om verschillende redenen af.

Nadat de FIM en Dorna maandag 23 november de voorlopige MotoGP deelnemerslijst voor 2021 presenteerden bleek daar de naam van Lorenzo Savadori op te staan. Inmiddels heeft Aprilia Racing middels een officieel persbericht duidelijkheid verschaft een haar keuze uitgelegd.

Aprilia Racing heeft naast Aleix Espargaró nu definitief gekozen voor Bradley Smith en Lorenzo Savadori. Beide heren zullen in 2021 deel uitmaken van het Aprilia Racing MotoGP project. Aprilia heeft echter nog geen definitieve keuze gemaakt wie van de twee laatstgenoemde coureurs komend seizoen als vaste MotoGP coureur op zal treden en wie de rol van Aprilia MotoGP testcoureur op zich zal nemen.

De komende weken zal Aprilia Racing beginnen met haar voorbereidingen op 2021 middels een aantal testdagen op het circuit van Jerez de la Frontera. Na de reeks wintertesten die de komende maanden op het programma staan zal men vervolgens de keuze maken en kiezen voor Smith of Savadori als de teamgenoot van Aleix Espargaró.

Massino Rivola, Aprilia Racing CEO: “Het is geen geheim dat we de afgelopen tijd drie jonge coureurs een kans hebben geboden om ons MotoGP team te komen versterken. Dit hebben we gedaan omdat we vonden dat ons project heel interessant kan zijn voor getalenteerde jonge coureurs, maar ze voelden zich nog niet klaar voor deze sprong en tegelijkertijd gaven de teams – waarvoor ze al getekend hadden voor het seizoen 2021- er de voorkeur aan om ze te houden. We respecteren hun beslissingen. We gaan liever verder met onze eigen coureurs, dan te kiezen voor een coureur die nog beschikbaar is maar waar we niet helemaal van overtuigd zijn. Zelfs in de moeilijke omstandigheden van dit seizoen, die vooral nadelig zijn voor een jong project als de onze, is de motor sterk verbeterd en zijn de verschillen in de races en in de kwalificaties op vrijwel alle circuits aanzienlijk verkleind. Aleix finishte het seizoen op een fantastische manier en reed in de race van gisteren zelfs dezelfde rondetijden als de koplopers. Lorenzo heeft ook in slechts drie races aanzienlijk vooruitgang weten te boeken en we weten dat we kunnen rekenen op de professionaliteit en ervaring van Bradley. Aleix zal uiteraard onze eerste- en topcoureur zijn. De rol van tweede rijder en testrijder zal worden bepaald aan het einde van het wintertestschema.”

Aleix Espargaró eindige dit seizoen met 42 gescoorde WK punten als zeventiende en best geklasseerde Aprilia coureur in de eindstand van het MotoGP wereldkampioenschap.

Handige links Grande Prémio MEO de Portugal 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App