Lorenzo Savadori zal tijdens de laatste drie Grand Prix weekenden van het seizoen zijn opwachting gaan maken als coureur voor Aprilia Racing Team Gresini. De Italiaan zal in Valencia (2x) en Portimâo de plaats als vervanger van de nog steeds geschorste Andrea Iannone overnemen van de Brit Bradley Smith.

Aprilia heeft dinsdagmiddag middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat niet Bradley Smith maar Lorenzo Savadori tijdens de twee komende Grand Prix weekenden in Valencia en tijdens het finale weekend van het seizoen in Portimâo plaats zal nemen op één van hun twee Aprilia RS-GP machines.

Savadori is geen onbekende binnen de Aprilia familie, zo werd de 27-jarige Italiaan onlangs gekroond tot de nieuwe Italiaanse Superbike kampioen, een titel die hij in de wacht wist te slepen na zes overwinningen en twee tweede plaatsen op de Aprilia RSV4 in de kleuren van het Nuova M2 Racing-team. Naast zijn optreden in het Italiaans Superbike kampioenschap is Savadori – naast Bradley Smith – ook in dienst bij Aprilia als MotoGP testcoureur.

Nadat Smith tot nu toe dit seizoen als vervanger van de geschorste Andrea Iannone heeft opgetreden zullen de rollen tijdens de laatste drie Grand Prix weekenden van 2020, te weten de Grand Prix van Europa (06 t/m 08 november in Valencia), de GP van Comunitat Valenciana (13 t/m 15 november in Valencia) en de GP van Portugal in Portimão (20 t/m 22 november), omgedraaid zijn.

Massiomo Rivola (CEO Aprilia Racing): “Eerst en vooral wil ik Bradley bedanken voor zijn inspanningen dit seizoen. Hij nam de onverwachte rol van fabriekscoureur met grote waardigheid en uitstekende prestaties op zich, en zijn bijdrage was zeer waardevol. Nu wachten we met spanning op het debuut van Lorenzo. Deze promotie is zeker een beloning voor zijn geweldige seizoen als CIV-coureur, waar hij de afgelopen maanden de Superbike-categorie domineerde. Maar het is ook een stap van groei voor een rijder die ook in 2021 met onze RS-GP zal testen. Het deelnemen aan een aantal MotoGP races zal zeker een stap voorwaarts zijn voor zowel Lorenzo als ook voor heel Aprilia Racing.”

Lorenzo Savadori: “Om te zeggen dat ik blij ben zou een understatement zijn en ik wil Aprilia Racing dan ook bedanken voor deze geweldige kans. Ik zal voorbereid beginnen aan het evenement, dit dankzij het werk dat is gedaan tijdens de tests op de RS-GP en mijn deelname aan het CIV-seizoen, een seizoen dat net is afgelopen. Het was een uitdagend kampioenschap dat een topvorm en maximale concentratie van mij persoonlijk eiste. Nu moet ik mijn gedachten zien te herpakken, de kilometers die ik heb gereden op de RS-GP verzamelen en ervoor zorgen dat ik klaar en geconcentreerd ben voor de eerste trainingssessie over ruim een week in Valencia.”

Of de beslissing om Savadori tijdens de laatste Grand Prix weekenden de plaats in te laten nemen van Smith uitsluitend gebaseerd is op het feit om de Italiaan te bedanken voor zijn prestaties in het CIV lijkt zeer onwaarschijnlijk, feit is wel dat Smith zich afgelopen zondag in Aragon na zijn vijftiende en laatste plaats in de race niet heel erg positief uitliet over de prestaties van zijn Aprilia RS-GP.

 

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App