Arbolino, Schrötter en Márquez het snelst tijdens warm-up op de Sachsenring

124
Marc Márquez - Sachsenring | foto© Nico Schneider

Zondagochtend waren Tony Arbolino (Moto3), Marcel Schrötter (Moto2) en Marc Márquez (MotoGP) het snelst tijdens de warm-up sessies op een opdrogende en koele Sachsenring.

Zondagochtend gingen de eerste motoren al om 08:20 uur de baan op voor hun warm-up sessie. Door regenval gedurende de nacht en ochtend was de baan nat en gingen de coureurs met regenbanden de baan op. Vergeleken met de hoge temperaturen op zaterdag was het nu veel koeler met een buitentemperatuur van zo’n 13°C.

Moto3
De Moto3 coureurs moesten als eerst de nog deels natte Sachsenring verkennen en het was Tony Arbolino, winnaar van de races op Mugello en het TT Circuit Assen, die met een 1’34.943 de snelste rondetijd klokte voor Niccolò Antonelli en John McPhee. De vierde tijd kwam op naam van Raúl Fernández met daarachter Jaume Masia, Tatsuki Suzuki, Can Öncü, Jakub Kornfeil, Darryn Binder en Gabriel Rodrigo in de top tien.

De Moto3 race over 27 ronden gaat om 11:00 uur van start.

Moto2
In de warm-up sessie voor de Moto2 klasse wist thuisrijder Marcel Schrötter met een 1’33.403 de snelste rondetijd te rijden voor Augusto Fernández en voormalig British Superbike coureur Jake Dixon. Sam Lowes kwam naar de vierde tijd voor Nederlander Bo Bendsneyder, daarachter maakten Iker Lecuona, Alex Márquez, Luca Marini, Tom Lüthi en Jonas Folger de top tien compleet.

De Moto2 race over 28 ronden gaat om 12:20 uur van start.

MotoGP
Tot slot waren de MotoGP coureurs aan de beurt om hun twintig minuten durende warm-up sessie te rijden. Aanvankelijk gingen ze met regenbanden de baan op maar richting het einde van de sessie was het dusdanig opgedroogd dat er slicks gemonteerd konden worden.

De in de MotoGP klasse op de Sachsenring nog ongeslagen Marc Márquez reed met een 1’23.116 voor Ducati coureurs Jack Miller, Andrea Dovizioso en Pecco Bagnaia. Thuisrijder Stefan Bradl klokte de vijfde rondetijd met daarachter Danilo Petrucci, Fabio Quartararó, Miguel Oliveira, Pol Espargaró en Maverick Viñales in de top tien.

Een flinke crash was er nog voor Johann Zarco, hij ging onderuit in de snelle bocht 11 (Wasserfall Kurve).

De MotoGP race over 30 ronden gaat om 14:00 uur van start.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App