Zondagochtend waren Albert Arenas (Moto3), Luca Marini (Moto2) en Joan Mir (MotoGP) het snelst tijdens de warm-up sessies op het zonnige en warme Sepang International Circuit in Maleisië. 

Zondagochtend om 08:40 uur lokale tijd, 01:40 uur Nederlandse tijd openden de Moto3 coureurs de actie op het Sepang International Circuit en begonnen zij aan hun twintig minuten durende warm-up sessie. De zon stond al weer fel aan de hemel boven het Maleisische circuit en de buitentemperatuur liep op richting de 30°C.

Moto3 
In de warm-up sessie voor de Moto3 klasse ging het al vroeg mis voor Ayumu Sasaki. Net als op vrijdagochtend in FP1 ging de Japanner al heel vroeg onderuit en zou hij de rest van de sessie ook niet meer in actie komen.

Dit weekend is het de thuis Grand Prix voor het Petronas SRT team en hebben zij daardoor voor de racedag een speciale livery. Fans konden hun foto’s inzenden die uiteindelijk te zien zijn op de machines in alle drie klassen.

Enkele minuten later was er ook een aanvaring tussen Tom Booth-amos en Makar Yurchenko. De Brit dook ter hoogte van bocht 2 aan de binnenkant van de coureur uit Kazachstan waardoor hij onderuit ging.

Uiteindelijk was Albert Arenas met een 2’12.523 voor Marcos Ramirez en Gabriel Rodrigo. De vierde tijd kwam op naam van Andrea Migno voor landgenoten Lorenzo Dalla Porta en Romano Fenati. Verder eindigden Jaume Masia, John McPhee, Aron Canet en Raúl Fernández in de top tien.

De Moto3 race over 17 ronden gaat om 05:00 uur Nederlandse tijd van start.

Moto2
Vervolgens kwamen de Moto2 coureurs in actie op het Sepang International Circuit voor hun warm-up sessie. Alex Márquez heeft later vandaag de tweede kans om het Moto2 kampioenschap binnen te halen maar makkelijk zal het niet worden. De Spanjaard heeft momenteel 28 punten voorsprong op Tom Lüthi, 33 op Brad Binder en 43 op Jorge Navarro. Om kampioen te worden moet hij na afloop van de race een voorsprong van 25 punten of meer hebben.

Iker Lecuona kwam al vroeg ten val bij het ingaan van bocht 4. Het was een schuiver op niet al te hoge snelheid maar ondanks dat liep zijn KTM behoorlijke schade op. Andrea Locatelli ging niet veel later onderuit ter hoogte van bocht 15, de laatste voor start finish, maar ook hij bleef ongedeerd. Jesko Raffin voegde zich vervolgens mij dit groepje, de NTS RW Racing GP coureur schoof onderuit bij het aanremmen voor bocht 9.

Uiteindelijk reed Luca Marini, de winnaar van de Moto2 race hier een jaar geleden, met een 2’05.904 de snelste rondetijd voor Augusto Fernández en titelfavoriet Alex Márquez. Tetsuta Nagashima kwam naar de vierde tijd Marcel Schrötter en Brad Binder, daarachter maakten Nicolo Bulega, Xavi Vierge, Jorge Navarro en Somkiat Chantra in de top tien. Bo Bendsneyder klokte de 23e tijd in deze sessie, NTS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin eindigde als 26e.

De Moto2 race over 18 ronden gaat om 06:20 uur Nederlandse tijd van start.

MotoGP
Tot slot kwamen de MotoGP coureurs in actie voor hun twintig minuten durende warm-up sessie op het tropische Maleisische circuit. Na zijn zware crash op zaterdagmiddag in de kwalificatie, waarbij hij in een poging tot het volgen van Fabio Quartararó door middel van een high-sider van zijn machine werd geworpen, was Marc Márquez fit verklaard en ging hij deze ochtend ‘gewoon’ van start.

De Yamaha’s leken in topvorm en waren direct bovenaan de tijdlijsten te vinden. Ook Jack Miller en Marc Márquez begonnen sterk aan de belangrijke warm-up sessie. Wat betreft de bandenkeuze leken de meeste coureurs het met elkaar eens te zijn. Het merendeel was onderweg met een medium-compound voor- en achterband terwijl Ducati coureurs Andrea Dovizioso en Jack Miller de soft-soft combinatie nog eens uitvoerig testten.

Er werd door meerdere coureurs een hoog en constant tempo gereden maar uiteindelijk was MotoGP rookie Joan Mir met een 1’59.516 het snelst voor Yamaha coureurs Maverick Viñales en Franco Morbidelli. Wereldkampioen Marc Márquez kwam naar de vierde tijd voor Andrea Dovizioso en Fabio Quartararó, daarachter maakten Valentino Rossi, Jack Miller, Pol Espargaró en Cal Crutchlow de top tien compleet.

Franco Morbidelli rijdend met de speciale livery van het Petronas Yamaha SRT – Sepang International Circuit | foto© Randy van Maasdijk

De MotoGP race over 20 ronden op het Sepang International Circuit in Maleisië gaat om 08:00 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App