Aron Canet in 2020 met Angel Nieto Team in Moto2 klasse

29
aron-canet
Aron Canet (l) en Jorge Martínez "Aspar" (r) | foto© Angel Nieto Team

Aron Canet zal na dit seizoen de overstap maken naar de Moto2 klasse. De Spanjaard, die momenteel de tweede plaats bezet in de tussenstand van het kampioenschap in de Moto3 klasse, heeft hiervoor een contract getekend bij het Sama Qatar Ángel Nieto Team.

Aron Canet is momenteel bezig aan zijn vierde Grand Prix seizoen, een seizoen waarin hij volop meedoet in de strijd voor de Moto3 wereldtitel. Met twee overwinningen en zes podiumplaatsen tijdens de eerste elf verreden races van het seizoen begint de Spanjaard aan een spannend tweede deel van het seizoen. De coureur uit Valencia kan dit echter doen zonder zich zorgen te maken over het komende seizoen nu het bekend is dat hij in 2020 met het Sama Qatar Ángel Nieto Team een nieuwe uitdaging aangaat in de Moto2 klasse.

Aron Canet: “Ik ben enthousiast over de stap naar de Moto2 klasse. Na vier seizoenen in de Moto3 vecht ik voor de titel, maar ik heb besloten om nu al de beslissing te nemen om de overstap te maken naar een andere categorie en dat te doen met het Ángel Nieto Team. Jorge Martínez “Aspar” is een belangrijk figuur in de motorsport en hij en zijn team bieden me alles wat ik wil, namelijk een lokaal team en een familieomgeving. Ik ben blij dat ik komend seizoen deel uitmaak van het Ángel Nieto Team, een team dat al veel titels heeft weten te behalen, veel races heeft gewonnen en nog meer podiumplaatsen heeft veroverd. Ze hebben veel ervaring en kunnen me het advies geven dat ik nodig heb om mijn carrière vooruit te helpen.”

Jorge Martínez “Aspar”: “Het is erg belangrijk voor ons om een coureur als Aron Canet mee te nemen in ons project. Hij is een winnende coureur, die dit seizoen vecht om Moto3-wereldkampioen te worden. Aron is de afgelopen seizoenen gegroeid en in 2019 bewijst hij dat met zijn manier van rijden. Als Valenciaans team zijn we blij dat we een lokale coureur kunnen tekenen en het doet me nog meer plezier dat hij één van de projecten die ik op het Circuit Ricardo Tormo organiseer – de Cuna de Campeones – heeft doorlopen.”

Van welk chassis het Sama Qatar Ángel Nieto Team in 2020 gebruik zal maken is nog niet bekend. Het Spaanse team is namelijk één van de teams die dit seizoen gebruik maakt van een KTM chassis en onlangs op zondagochtend op de Red Bull Ring te horen kreeg dat KTM na dit seizoen al haar activiteiten in de Moto2 klasse zal stoppen.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App