Bagnaia wint overtuigend in Buriram, eerste Moto2 WK punten voor Bendsneyder

20
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder-Buriram | foto© Tech3 Racing

Pecco Bagnaia heeft op zondag de Moto2 race gewonnen in Thailand. De Italiaan was na een hevige strijd met de twee Red Bull KTM Ajo coureurs in de openingsfase uiteindelijk een maatje te groot en won overtuigend voor teamgenoot Luca Marini en titelrivaal Miguel Oliveira. Bo Bendsneyder pakte zijn eerste WK punten in de Moto2 klasse met een veertiende plaats, NTS RW Racing GP coureur Joe Roberts werd dertiende terwijl teamgenoot Steven Odendaal crashte.

De tweede race die zondag op het programma stond was die voor de Moto2 klasse op het Chang International Circuit in Thailand. De zon scheen zeer fel en met een buitentemperatuur van 34°C en een baantemperatuur van zo’n 57°C was het erg warm.

Polesitter Lorenzo Baldassarri kwam goed van zijn plaats en nam de leiding in handen. Pecco Bagnaia sloeg op het daaropvolgende rechte stuk meteen toe en kwam naar de tweede plaats met daarachter Miguel Oliveira, Mattia Pasini, Brad Binder, Luca Marini, Pecco Bagnaia, Iker Lecuona en Alex Márquez.

In de openingsronde ging het al ter hoogte van bocht 3 mis voor Joan Mir, Marcel Schrötter en Augusto Fernández. Het leek erop dat Mir als eerste crashte en zijn twee collega’s meenam in zijn val. Een ronde later sloeg het noodlot ook toe voor Jorge Navarro en Stefano Manzi waardoor hun race ook vroegtijdig ten einde kwam.

Leider in het kampioenschap Bagnaia aarzelde niet en viel meteen aan door de koppositie over te nemen. Red Bull KTM Ajo coureurs Oliveira en Binder volgden de Italiaan meteen waardoor Baldassarri terug werd verwezen naar de vierde plaats.

In de derde ronde ging het ook mis voor NTS RW Racing GP coureur Steven Odendaal. De Zuid-Afrikaan kwam ten val terwijl teamgenoot Joe Roberts een zeer sterke start van de race kende en onderweg was op de twaalfde positie.

De strijd aan de kop van het veld werd fel aangezien titelrivalen Oliveira en Bagnaia meerdere malen de aanval op elkaar hadden ingezet. Na een aanvaring op vrijdagochtend in de eerste vrije training was de sfeer tussen het tweetal enigszins grimmig geworden maar nu in de race was de strijd als vanouds en namen ze de leiding enkele keren van elkaar over. Binder hield het duo nauwlettend in de gaten terwijl Baldassarri daarachter de fout in ging en de aansluiting verloor.