Baldassarri behaalt eerste pole in Jerez, Bendsneyder 23e

112
bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Lorenzo Baldassarri heeft op zaterdag de pole position in de Moto2 klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto weten te behalen. De Italiaan wist de snelste kwalificatieronde te rijden voor Alex Márquez en Pecco Bagnaia. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 23e, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts noteerden de 26e en 27e tijd respectievelijk.

Op het zeer zonnige en warme Zuid-Spaanse circuit ging op zaterdagmiddag de kwalificatietraining voor de Moto2 klasse van start. Het waren de bekende namen vooraan die al vroeg een aantal snelle ronden wisten te rijden. Alex Márquez, Lorenzo Baldassarri, Pecco Bagnaia, Jorge Navarro, Brad Binder, Joan Mir en Mattia Pasini meldden zich in de openingsfase al meteen bij de snelste coureurs.

Voor NTS RW Racing GP coureur Steven Odendaal begon de kwalificatie zeker niet naar wens aangezien de Zuid-Afrikaan zijn NTS onderuit schoof, wel bleef hij ongedeerd. Ook voor Eric Granado ging het al vroeg mis; de Braziliaan kwam hard ten val en leek zijn Suter behoorlijk te hebben beschadigd. Enkele minuten later ging ook Mattia Pasini in de fout aangezien de Italiaan zijn Kalex in bocht 9 onderuit schoof. Ook Iker Lecuona crashte en deed dit in dezelfde bocht als Pasini.

Intussen was het Baldassarri die de snelste tijd had overgenomen voor Bagnaia en Márquez. Bo Bendsneyder leek het vooralsnog moeilijk te hebben aangezien de Nederlander niet in de top 20 kon komen.

De valpartijen bleven niet uit want het was ook Jorge Navarro die een valpartij meemaakte. Even later ging het wederom mis voor Pasini aangezien de Italiaan voor de tweede keer ten val kwam, dit maal in de tweede bocht. Ook KTM coureur Miguel Oliveira zocht de grindbak op en even later volgde wild-card Xavi Cardelus dat voorbeeld. Ook Hector Garzo en Federico Fuligni bleven niet zitten en kwamen ten val, wel bleven allen ongedeerd.

Het was uiteindelijk Baldassarri die de pole behaalde voor Márquez en Bagnaia waardoor het drietal de race op zondag vanaf de eerste startrij mag beginnen. Voor de Italiaan is het de eerste pole in zijn carrière. Verder waren het Navarro, Binder, Mir, Vierge, Lowes, Fenati en Pasini in de top tien. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 23e, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts noteerden de 26e en 27e tijd respectievelijk.

De Moto2 race zal zondagmiddag om 12:20 uur van start gaan op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto.

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag