Enea Bastianini was vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli het snelst voor Tom Lüthi en Sam Lowes. Bo Bendsneyder noteerde de achttiende rondetijd, zijn nieuwe NTS RW Racing GP teamgenoot Piotr Biesiekierski sloot de sessie af met de 29e en laatste tijd.

Vrijdagochtend om 10:55 uur ging de eerste vrije training van het tweede raceweekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli van start voor de Moto2 klasse. De omstandigheden waren nagenoeg perfect met veel zon en aangename temperaturen op het Italiaanse circuit.

Jorge Martin is er dit weekend nog niet bij aangezien hij opnieuw positief getest is op COVID-19. Dit weekend heeft het Red Bull KTM Ajo team een vervanger gevonden, niemand minder dan de Italiaanse veteraan Mattia Pasini. Bij het NTS RW Racing GP team bleek Jesko Raffin toch nog niet fit genoeg te zijn en wordt de Zwitser dit weekend (en waarschijnlijk voor de rest van het seizoen) vervangen door de Poolse European Moto2 coureur Piotr Biesiekirski. Remy Gardner is nog niet voldoende hersteld van de breuken in zijn hand en voet die hij opliep na een gigantische crash in de warm-up afgelopen zondag.

Dunlop heeft dit weekend een andere type achterband meegenomen met een zachtere compound. Een aantal coureurs was daar in deze sessie mee onderweg en aan de rondetijden te zien werkte deze band goed op het Italiaanse circuit.

In de slotfase werd het tempo nog eens flink opgeschroefd en was Enea Bastianini uiteindelijk het snelst met een 1’36.262 voor Tom Lüthi en Sam Lowes. Marco Bezzecchi klokte de vierde tijd voor Hector Garzó en Nicolo Bulega, daarachter maakten Luca Marini, Tetsuta Nagashima, Aron Canet en Marcel Schrötter de top tien compleet. Bo Bendsneyder klokte de achttiende rondetijd, zijn nieuwe NTS RW Racing GP teamgenoot Piotr Biesiekierski was in zijn eerste optreden op de NTS Moto2 machine veruit laatste, ruim 5,6 seconden achter Bastianini.

Crashes waren er in de slotfase nog voor Kasma Daniel, Andi Farid Izdihar en Jorge Navarro, wel waren zij uiteindelijk ongedeerd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat vrijdagmiddag om 15:10 uur van start.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App