Bastianini wint korte Moto2 race op Misano na onderbreking door regen

347
Enea Bastianini - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© motogp.com

Enea Bastianini is zondagmiddag als winnaar over de finish gekomen in de Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. In een race over slechts 10 ronden, nadat deze was onderbroken vanwege regenval, behaalde de Italiaan een thuiszege voor landgenoot Marco Bezzecchi en Sam Lowes.

Zondag om 12:20 uur ging de Moto2 race over 25 ronden van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Het hele weekend stond de zon fel aan de hemel boven het Italiaanse circuit maar voor aanvang van de Moto2 race was er flink wat bewolking ontstaan. Met een buitentemperatuur van 26°C en een asfalttemperatuur van zo’n 41°C waren de omstandigheden hoe dan ook gunstig.

SKY Racing Team VR46 coureurs Luca Marini en Marco Bezzecchi, die vanaf de eerste en tweede plaats op de grid vertrokken, zouden met een speciale kleurstelling aan de start moeten verschijnen maar dankzij crashes in de warm-up sessies waren deze kuipen beschadigd en reden ze in hun gebruikelijke livery.

Xavi Vierge maakte een zeer goede start vanaf de derde plaats en ging als leider de eerste bocht in voor polesitter Luca Marini en Marco Bezzecchi. In de openingsfase van de race zorgde met name Enea Bastianini voor spektakel dankzij een aantal zeer ambitieuze inhaalacties. De Italiaan vond het geen probleem om een aantal concurrenten flink aan de kant te zetten en wist zich in de strijd voor het podium te manifesteren.

Joe Roberts kwam hard ten val bij het uitkomen van bocht 10 (Tramonto) en werd op een brancard afgevoerd.

Na vier ronden vielen de eerste druppels boven het Misano World Circuit Marco Simoncelli en niet veel later werd de rode vlag gezwaaid. Na zo’n tien minuten leek het weer droog te zijn en was er een herstart gepland. Echter begon het opnieuw hard te regenen toen de coureurs op de grid stonden voor de herstart. Toen ze begonnen aan hun warm-up lap werd de rode vlag wederom gezwaaid en keerde iedereen nog een keer terug naar de pitbox.

Uiteindelijk werd de race na ruim een half uur herstart over tien ronden. Een aantal coureurs liet de zachtere achterband monteren omdat het maar zo’n korte race was. Luca Marini startte goed en ging als leider de eerste bocht in voor Enea Bastianini en Xavi Vierge. De Spanjaard zag zijn kans en viel meteen aan in de openingsfase van de race.

Vierge kon de koppositie echter niet lang vasthouden want het was thuisrijder Enea Bastianini die al gauw toe wist te slaan en de leiding overnam van Vierge. De Italtrans Racing coureur kon een gaatje slaan richting de concurrentie en leek op weg naar een comfortabele zege.

Halverwege de race zette Marcel Schrötter een inhaalactie in op voormalig teamgenoot Xavi Vierge bij het aanremmen voor bocht 4. De Duitser tikte Vierge aan waardoor de Petronas Sprinta Racing coureur onderuit ging. Het was duidelijk dat Vierge niet blij was met deze actie, hoe dan ook kwam zijn race daarmee ten einde.

In de slotfase van de race wisten Bezzecchi en Lowes de marge richting Bastianini nog te verkleinen maar de Italiaan bleef uiteindelijk foutloos en kwam als winnaar over de streep. Bezzecchi werd net als vorige week tweede met Sam Lowes daarachter op de derde plaats. Kampioenschapsleider Marini moest genoegen nemen met de vierde plaats met daarachter Marcel Schrötter, Jake Dixon, Jorge Navarro, Fabio di Giannantonio, Tom Lüthi en Hector Garzó in de top tien. Bo Bendsneyder kwam als 23e over de finish, NTS RW Racing GP teamgenoot Piotr Biesiekirski ging in de laatste ronde onderuit.

In het kampioenschap zijn de verschillen nu ook kleiner geworden. Marini heeft in totaal 125 gescoord voor Bastianini met 120 en Bezzecchi met 105.

De Moto2 coureurs komen volgende week alweer in actie voor een raceweekend op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.