Álvaro Bautista en Randy Krummenacher hebben zondagochtend tijdens hun respectievelijke warm-up sessies op het Chang International Circuit in Thailand de snelste ronde op de klok weten te zetten. Nederlander Michael van der Mark noteerde de derde tijd in de WorldSBK sessie, Rob Hartog was de snelste Nederlander in de WorldSSP sessie met de zeventiende tijd voor Jaimie van Sikkelerus (17) en Glenn van Straalen (21).

Zondagochtend werden voorafgaand aan de races eerst nog twee vijftien minuten durende warm-up sessies verreden voorafgaand aan de Superpole race en race 2 voor de WorldSBK klasse en de race voor de WorldSSP klasse. Om 10:00 uur lokale tijd, 04:00 uur Nederlandse tijd waren het de World Superbike coureurs die als eerst het Chang International Circuit in Thailand op gingen.

WorldSBK
Opnieuw was het Álvaro Bautista die de snelste rondetijd achter zijn naam wist te schrijven en heeft daarmee dit weekend tot dusver iedere sessie als snelst afgesloten. De nog ongeslagen Spanjaard eindigde met een 1’32.755 voor Jonathan Rea en Nederlander Michael van der Mark. Voor het eerst dit weekend was Chaz Davies iets verder naar voren te vinden met de vierde tijd voor Yamaha coureurs Alex Lowes en Marco Melandri. De zevende tijd werd gereden door Leon Haslam met verder Michael Ruben Rinaldi, Sandro Cortese en Toprak Razgatlioglu in de top tien.

De Superpole race voor de WorldSBK klasse zal om 07:00 uur Nederlandse tijd van start gaan, race 2 begint om 10:00 uur.

WorldSSP
Vervolgens kregen de World Supersport coureurs vijftien minuten om de laatste voorbereidingen te treffen voor hun race later op de dag. Racewinnaar in Australië Randy Krummenacher was met een 1’37.463 het snelst voor Jules Cluzel en Federico Caricasulo; het drietal dat al het hele weekend veruit het snelst is. Verder wisten Hikaro Okubo, Thomas Gradinger, Raffaele de Rosa, Corentin Perolari, Lucas Mahias, Ayrton Badovini en Héctor Barberá een rondetijd in de top tien te noteren.

De WorldSSP race gaat om 08:15 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App