Bautista en Rinaldi presenteren Aruba.it Racing Ducati kleuren voor 2022

1607
Álvaro Bautista en Michael Rinaldi | © Ducati Corse

Het Aruba.it Racing – Ducati team heeft haar kleurstelling voor 2022 gepresenteerd. Met Álvaro Bautista en Michael Ruben Rinaldi in de World Superbike categorie en Nicolò Bulega in het World Supersport kampioenschap zal het team in beide klassen een gooi doen naar de wereldtitel. 

Het officiële Ducati team in het World Superbike kampioenschap heeft haar kleuren gepresenteerd voor het komende seizoen. Michael Ruben Rinaldi begint aan zijn tweede jaar bij het Aruba.it – Racing Ducati team in de WorldSBK klasse en wordt vergezeld door een terugkerende Álvaro Bautista.







De Spanjaard reed in 2019 voor het team en won maar liefst zestien races in zijn eerste jaar als World Superbike coureur. Vervolgens accepteerde hij het lucratieve aanbod van Honda maar buiten een drietal podiumfinishes in twee jaar tijd werd het geen succes bij de Japanse motorenfabrikant.

Scott Redding besloot om te vertrekken naar het BMW Motorrad WorldSBK Team en teamgenoot te worden van Michael van der Mark waardoor er weer een plaats vrijkwam bij het Aruba.it Racing – Ducati team. Bautista besloot terug te keren naar zijn oude werkgever om opnieuw een aanval te doen op de wereldtitel. Ook Rinaldi zal het beter willen – en moeten – doen in 2022 op de Ducati Panigale V4 R, in 2021 behaalde de Italiaan drie overwinningen.

Daarnaast komt Aruba.it Racing – Ducati in 2022 ook uit in de World Supersport klasse. Nicolò Bulega komt over van de Moto2 klasse en zal van start gaan op de Ducati Panigale V2. Vanwege de nieuwe Supersport reglementen is de 955cc tweecilinder vanaf nu ook toegestaan in deze klasse.

Aruba.it Racing – Ducati gaat deze week nog testen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli samen met hun Ducati conculega’s van Team Goeleven (Philipp Oettl), Barni Spark Racing Team (Luca Bernardi) en Motocorsa Racing (Axel Bassani). Ook zal BMW aanwezig zijn met fabriekscoureur Scott Redding en met Bonovo Action BMW coureurs Loris Baz en Eugene Laverty. Michael van der Mark moet deze test aan zich voorbij laten gaan vanwege een gebroken been. 

Het eerste WorldSBK raceweekend van 2022 staat gepland in het weekend van 8 t/m 10 april op Motorland Aragón in Spanje.



Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter