Alvaro Bautista heeft zaterdagochtend in Jerez de snelste rondetijd op de klok weten te zetten tijdens de derde vrije training van de Acerbis Spanish Round. De Ducati coureur was het snelst in de 20 minuten durende sessie voor Jonathan Rea en Alex Lowes. Pata Yamaha WorldSBK Team coureur Michael van der Mark noteerde de vijfde rondetijd.

Op een zonnig Jerez circuit openden de WorldSBK de tweede dag van de Acerbis Round met hun twintig minuten durende derde vrije training. Onder de negentien deelnemende coureurs ook de in Nederlandse dienst rijdende Loris Baz. De Fransman kwam vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training ten val waarbij hij zijn Ten Kate Racing Yamaha volledig afschreef en zijn monteurs handenvol werk en een korte nacht bezorgde. Zaterdagochtend bleken de monteurs het klusje geklaard te hebben en stond er dus een compleet nieuwe Yamaha YZF-R1 klaar.

Op de baan was het Alvaro Bautista die het snelst was en met een rondetijd van 1’39.150 na afloop de lijst aanvoerde voor Jonathan Rea, Alex Lowes, Tom Sykes en de in de slotfase van de sessie in bocht 1 ten val gekomen Nederlander Michael van der Mark.

Chaz Davies zette de zesde rondetijd op de klok gevolgd door Toprak Razgatlioglu, Michael Ruben Rinaldi, Jordi Torres en Marco Melandri.

De WorldSBK coureur komen zaterdagochtend om 11:00 uur opnieuw in actie tijdens de Tissot Superpole kwalificatie.

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App