Álvaro Bautista heeft vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de WorldSBK klasse op het Chang International Circuit in Thailand de snelste rondetijd gereden. De Ducati coureur wist zich in de slotfase te verbeteren en concurrent Jonathan Rea te verwijzen naar de tweede plaats. Nederlander Michael van der Mark noteerde een verdienstelijke derde rondetijd.

Vrijdagochtend om 10:30 uur lokale tijd, 04:30 uur Nederlandse tijd ging de eerste vrije training voor de World Superbike klasse van start op het Chang International Circuit in Buriram, Thailand. De omstandigheden waren zoals dat in het tropische gebied te verwachten is met in de ochtend al een buitentemperatuur van ruim boven de 30°C en een asfalttemperatuur van boven de 50°C.

Dit weekend rijdt er een lokale wild-card mee in de WorldSBK klasse in de naam van Thitipong Warokorn. De Thai is een voormalig Moto2 Grand Prix coureur en rijdt dit weekend op een Kawasaki ZX-10RR.

Dat Jonathan Rea dit weekend uit is op eerherstel was te zien in de beginfase van deze eerste vrije training. De Kawasaki coureur stond meteen bovenaan de tijdlijsten en wist zijn rondetijden steeds verder aan te scherpen. Echter had Álvaro Bautista, die alle drie races in Australië overtuigend wist te winnen, zijn snelheid ook al gauw gevonden op het Thaise circuit met zijn nieuwe Ducati Panigale V4R en verscheen zijn naam dicht onder die van Rea.

Dat Rea en Bautista de naam van de ander niet graag bovenaan zagen staan bleek gedurende de sessie aangezien beide coureurs om beurten de snelste tijd wisten te noteren. Uiteindelijk trok Bautista aan het langste eind en noteerde hij met een 1’30.089 de snelste rondetijd van de sessie, slechts 0,2 seconde langzamer dan het bestaande polerecord uit 2018. Rea eindigde de sessie als tweede met Nederlander Michael van der Mark die zich in de slotfase wist te verbeteren naar een derde tijd. Verder eindigden Marco Melandri, Tom Sykes, Alex Lowes, Sandro Cortese, Chaz Davies, Eugene Laverty en Leon Haslam in de top tien.

De tweede vrije training voor de WorldSBK klasse op het Chang International Circuit gaat om 09:00 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App