Álvaro Bautista heeft vrijdag ook in de tweede vrije training voor de WorldSBK klasse de snelste rondetijd gereden en is daarmee de snelste coureur van de dag. Achter de Spanjaard noteerden Jonathan Rea en Sandro Cortese de tweede en derde tijd, Michael van der Mark eindigde op een keurige vijfde positie.

De tweede vrije training voor de World Superbike klasse op het Chang International Circuit in Thailand ging vrijdag om 15:00 uur lokale tijd, 09:00 uur Nederlandse tijd van start. Ten opzichte van de eerste vrije training was de temperatuur nog eens een aantal graden opgelopen rond het tropische Thaise circuit wat zorgde voor extra uitdagende omstandigheden voor de coureurs.

De meeste coureurs wisten zich al vroeg in de sessie te verbeteren ten opzichte van FP1 maar aan de tijd van Álvaro Bautista wist vooralsnog niemand te komen. Er werd met name veel aandacht besteed aan het afstellen van de machines voor de races waarna er in de slotfase nieuwe banden werden gemonteerd om een aanval te plaatsen op een snelle rondetijd.

Bautista wist zijn tijd van FP1 met enkele honderdsten aan te scherpen en eindigde de dag als snelste met een 1’32.971, zo’n 0,3 seconde voor Jonathan Rea. De derde rondetijd werd gereden door een indrukwekkende Sandro Cortese met daarachter de Yamaha’s van Alex Lowes, Nederlander Michael van der Mark en Marco Melandri. Leon Haslam noteerde de zevende tijd voor Eugene Laverty, Leon Camier en Tom Sykes waardoor alle vijf merken (Ducati, Kawasaki, Yamaha, Honda en BMW) vertegenwoordigd zijn in de top tien.

De derde vrije training voor de WorldSBK klasse gaat zaterdagochtend om 05:00 uur Nederlandse tijd van start met de Superpole om 07:00 uur en race 1 om 10:00 uur.

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App