De weersomstandigheden speelden opnieuw een hoofdrol in Le Mans, met een langzaam opdrogende baan bij de start van de Moto2-race. De moeilijke omstandigheden hadden ook hun invloed op Bo Bendsneyder en Piotr Biesiekirski, vooral in de openingsfase van de Franse Grand Prix. Bendsneyder eindigde uiteindelijk als 20e, Biesiekirski als 22e.

Toen de zon weer begon te schijnen na de MotoGP-race, toen de Moto2-rijders op de grid stonden, droogde de baan in Le Mans langzaam op, waardoor het hele peloton met dezelfde vraag worstelde: regenbanden of slicks? Iedereen koos voor de slicks, maar er was niet al te veel tijd om de setup van de motoren ook naar ‘droog’ te zetten. Bovendien was er slechts een smalle droge lijn, waardoor inhalen een groot risico was bij de start van de race.

Bo Bendsneyder had ’s ochtends een veelbelovende warming-up-sessie waarin hij de 16e tijd neerzette, maar in de natte omstandigheden had hij daar weinig aan. Hij had niet de best denkbare start, maar wist zijn positie aan het einde van de eerste ronde terug te veroveren. De Nederlander had wat tijd nodig om vertrouwen en ritme te vinden op de vochtige baan, maar toen hij dat eenmaal had, kon hij de strijd aangaan met Bulega, Nagashima en Navarro. Het inhalen van Nagashima kostte veel tijd en moeite, en dit gaf Pons en Dalla Porta de kans om beide kemphanen in te halen, waardoor het Bendsneyder meer kostte dan dat het opleverde en hij op de 20e plaats finishte, op 1.12.930 van racewinnaar Lowes.

Piotr Biesiekirski was iets te gretig en maakte een jumpstart, die werd bestraft met een dubbele long-lap-penalty, waardoor de jonge Pool op achterstand terecht kwam. Hij werd zelfs tegen het einde van de race nog gedubbeld, maar wist toch te finishen, zij het op een ronde achterstand.

Bo Bendsneyder: “Het was een erg moeilijke race onder deze omstandigheden. Met slechts een smalle droge lijn had ik niet genoeg vertrouwen en grip om in te halen, maar naarmate de race vorderde, begon ik me beter en zekerder te voelen en ging het tempo omhoog. Ik probeerde vier keer om Nagashima in te halen, maar elke keer verloor ik bijna de voorkant en ging ik wijd op de natte plekken. Dan moest ik steeds eerst het gat dichtrijden en opnieuw beginnen. Bij een van die pogingen heb ik helaas de deur open laten staan voor Pons en Dalla Porta. Pas op het einde lukte het me Nagashima te pakken. Zo jammer. We richten de blik nu op Aragon, in de hoop op wat meer constant weer.”

Piotr Biesiekirski: “Het was een heel zware race. Het kostte me een paar ronden om een idee te krijgen van de omstandigheden, maar ik kon de groep voor me redelijk bijhouden. Helaas betekende de straf voor de jumpstart dat ik de aansluiting kwijtraakte, maar ik kon me goed focussen op mijn eigen snelheid en het vermijden van fouten. Uiteindelijk kon ik mijn beste tijd van de kwalificatie van gisteren vrijwel evenaren, terwijl die in veel betere omstandigheden werd verreden, dus dat is positief. Ik hoopte natuurlijk op meer, maar ik heb wel het gevoel dat ik vandaag veel heb geleerd. Dank aan het team voor het geweldige werk gedurende het hele weekend. Ik kan niet wachten op Aragon.”

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App