Bo Bendsneyder heeft zich zaterdag op het Losail International Circuit in Qatar als twintigste weten te kwalificeren voor zijn allereerste Moto2 race. Ondanks dat de Tech3 Racing Team coureur geen vlekkeloze snelle ronde wist te rijden is hij wel positief gestemd voor de race van zondag.

Tijdens een enerverende eerste Moto2 kwalificatietraining van het seizoen, waarbij de onderlinge verschillen wederom erg klein waren, wist Bo Bendsneyder zaterdag met een tijd van 2’01.562 uiteindelijk de 20e startpositie te behalen op zijn Tech3 Mistral 610. Het verschil met de top 10 was daarbij minimaal.

Helaas kende de Nederlander geen vlekkeloos snelle ronde en zou hij gezien zijn snelste sectortijden in een ‘ideal lap’ zeker verder naar voren gestaan hebben. Ondanks dit kijkt Bendsneyder redelijk tevreden terug op zijn kwalificatie.

“Het was een redelijk goede dag vandaag en we hebben een paar goede stappen voorwaarts gemaakt. Tijdens de kwalificatie zaten we dicht bij de top 10, maar ik had wat kleine problemen en ik maakte een paar foutjes. Daarom lukte het niet om de perfecte ronde te rijden. Ik ben redelijk enthousiast en positief gestemd voor de dag van morgen als ik mijn eerste race in de Moto2 mag rijden. Ik heb er erg veel zin in!

Eerste reactie van Bendsneyder direct na afloop van de kwalificatie. Klik op onderstaande audiolink om zijn reactie te beluisteren:

 

Handige links Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag