Benro Racing sluit af met een podium in Schleiz

293
tom-toparis
Tom Toparis - Schleiz | foto© Damon Teerink

Tom Toparis heeft het raceweekend in Schleiz afgesloten met een podium in de tweede IDM Supersport wedstrijd. De Australiër werd in de eerste race zesde op het semi-permanente circuit. Guus Boes liet ook een goede indruk achter bij zijn debuutweekend voor Benro Racing en streed voor een top-tien positie.

Benro Racing reed afgelopen weekend in de nieuwe teamsamenstelling op het circuit van Schleiz. Tijdens de vrije trainingen van de IDM Supersport wilde het nog niet helemaal lukken voor Tom Toparis. De stap die de Australiër in de kwalificatie maakte was indrukwekkend. Met een tijdsverbetering van bijna seconden wist Toparis zich als tweede te kwalificeren voor de wedstrijden. Guus Boes bouwde zijn sessies ook goed op tijdens zijn eerste evenement in de kleuren van Benro Racing. De 17-jarige coureur noteerde een veertiende tijd in de kwalificatie, waardoor hij vanaf de vijfde startrij aan de races mocht beginnen.Toparis pakte kopstart in de eerste race. Er ontstond een grote kopgroep van zo’n tien rijders. De Australiër vocht vooraan, totdat hij door een inhaalactie van een andere rijder naar buiten gedrukt werd. Toparis verloor daardoor wat plaatsen en kwam als zesde over de finish. Boes zette ook goede rondetijden op klokken en vocht in de tweede groep voor plaats tien. De coureur uit Oosthuizen kwam als dertiende over de finish in de eerste race.

In de tweede race wisten er in het begin van de wedstrijd vier rijders los te rijden van de rest. Toparis was één van de vier koprijders. Na mate de race vorderde werd de kopgroep groter, uiteindelijk streden zeven rijders om het podium, Toparis hield zich goed staande en finishte de wedstrijd op een nette derde plaats. Door deze podium plaats behoudt hij zijn tweede plaats in het kampioenschap. Ook Boes kwam erg goed van de plek en vocht opnieuw voor een top-tien klassering toen hij door een andere rijder van de motor werd gereden. Boes zelf bleef gelukkig ongedeerd.

De volgende ronde van het IDM kampioenschap is over twee weken van 9 t/m 11 augustus op het circuit van Most in Tsjechië.

Benro Racing coureur Sasha De Vits kwam vorige week in actie in de Yamaha R3 Cup op het circuit van Oschersleben. De 17-jarige Belgische coureur verstevigde zijn leidende positie in het klassement door tweemaal als tweede te finishen. De volgende race voor De Vits is in de Yamaha R3 Cup tijdens de Gamma Racing Day op 17 & 18 augustus op het TT Circuit Assen.

Tom Toparis: ‘Natuurlijk had ik graag willen winnen, maar dit circuit is totaal anders dan alle andere banen waar ik gereden heb. Een podium pakken in de tweede race, is een goed resultaat. Er zat niet meer in, dus daar moet ik tevreden mee zijn. Over de eerste race was ik niet tevreden, omdat ik buiten de baan werd gedrukt door een andere rijder, daardoor verloor ik meerdere posities. Het was goed om hier te zijn, maar ook goed om de volgende race weer op een normaal circuit te hebben.’

Guus Boes: ‘Dit was mijn eerste raceweekend bij Benro Racing, het is erg goed verlopen. We hebben gedurende het weekend flinke stappen gemaakt en in de eerste race was het een mooi gevecht. Het was natuurlijk jammer van de crash in de tweede race, maar al met al ben ik tevreden met hoe het evenement voor ons is verlopen. Ik wil het team bedanken, want de samenwerking verloopt erg goed! Ik kijk uit naar de races in Most.’

Handige links IDM Schleiz 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App