Bezzecchi, Schrötter en Dovizioso het snelst tijdens Oostenrijkse warm-up sessies

70
dovizioso
Andrea Dovizioso - Red Bull Ring | foto© Nico Schneider

Marco Bezzecchi (Moto3), Marcel Schrötter (Moto2) en Andrea Dovizioso (MotoGP) hebben zondagochtend op de Red Bull Ring de snelste rondetijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich.

Moto3
Zoals gebruikelijk tijdens een Grand Prix weekend openden de Moto3 coureurs om 08:40 uur de wedstrijddag van de eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich met hun 20 minuten durende warm-up sessie.

Het was Marco Bezzecchi die met een snelste rondetijd van 1’36.445 na afloop de lijst aanvoerde en het rapst was voor Jaume Masia, de later vandaag vanaf de allerlaatste plaats op de grid aan de race beginnende John McPhee, de nog verre van fitte Jorge Martin en de in de laatste minuten van deze sessie in de laatste bocht voor start en finish gecrashte Albert Arenas.

Moto2
In deze klasse was het de Duitser Marcel Schrötter die het snelst was. De Duitser zette een snelste rondetijd op de klok van 1’30.242 en was daarmee het rapst voor Miguel Oliveira, Alex Marquez, de later vandaag van de pole vertrekkende Francesco Bagnaia en Mattia Pasini.

Steven Odenaal noteerde de 22e rondetijd, Bo Bendsneyder de 25e terwijl Joe Roberts deze sessie afsloot met de 28e rondetijd achter zijn naam.

MotoGP
Voorafgaand aan deze warm-up sessie maakte KTM bekend dat men voor de komende vijf maanden Randy de Puniet aangetrokken heeft als KTM MotoGP testcoureur. De Fransman zal het testwerk overnemen van de geblesseerde Mika Kallio. De Puniet zal echter over twee weken niet in actie komen als vervangende rijder voor de eveneens geblesseerde Pol Espargaró. De Spanjaard heeft KTM laten weten dat hij er over 2 weken weer bij wil zijn en naast Bradley Smith de tweede KTM zal bemannen.

Op de baan zorgde Marc Marquez voor een primeur in deze sessie, het was namelijk voor het eerst dit weekend dat de Repsol Honda coureur kennis maakte met het asfalt. Ondanks deze onschuldige schuiver in bocht 3 voerde Marquez wel het grootste deel van de sessie het veld aan. In de slotfase was het echter Andrea Dovizioso die nog onder de tijd van Marquez dook en na afloop de lijst aanvoerde.

Met een snelste rondetijd van 1’24.138 was het de Ducati coureur die na afloop van de sessie de lijst aanvoerde voor Marquez, Jorge Lorenzo, Andrea Iannone en Cal Crutcglow.

KTM coureur Smith noteerde de zesde rondetijd gevolgd door Aleix Espargaró, Alex Rins, Dani Pedrosa en Maverick Viñales.

Met de elfde rondetijd wist de later vandaag vanaf de veertiende plaats op de grid vertrekkende Valentino Rossi opnieuw geen tijd binnen de top tien op de klok te zetten.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl