Bezzecchi voert kletsnatte Moto2 FP2 aan, Lüthi het snelst na eerste dag op Misano

2280
Tom Lüthi - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Dorna

Marco Bezzecchi was vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse het snelst op een zeer nat Misano World Circuit Marco Simoncelli voor Augusto Fernández en Somkiat Chantra. Tom Lüthi is de snelste Moto2 coureur van de dag dankzij zijn rondetijd in FP1.

Vrijdagmiddag om 15:10 uur sprongen de lichten op groen voor de tweede vrije training van de Moto2 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Net als in FP1 was de baan ook in FP2 voorzien van een flinke laag water dankzij een eerdere regenbui waardoor de coureurs met regenbanden onderweg moesten gaan.







Even leek het op te kunnen gaan drogen omdat de zon ineens fel scheen, maar al gauw regende het opnieuw waardoor de baan de hele sessie kletsnat bleef. Thuisrijder Marco Bezzecchi reed met een 1’50.168 de snelste rondetijd van deze tweede vrije training voor Augusto Fernández en Somkiat Chantra. De vierde tijd kwam op naam van Xavi Vierge voor Sam Lowes en Nicolò Bulega, daarachter eindigden NTS RW Racing GP coureur Hafizh Syahrin, Joe Roberts, Stefano Manzi en Jake Dixon in de top tien. Bo Bendsneyder eindigde als 25e.

De snelste tijd van de dag werd gereden door Tom Lüthi, de Zwitser noteerde in FP1 een 1’50.140. Op de gecombineerde tijdlijsten staan Bezzecchi, Augusto Fernández, Chantra, Bulega, Dixon, Vierge, Lowes, Syahrin en Roberts daarachter in de top tien. Baltus sluit de dag af als dertiende, Bo Bendsneyder staat op de 27e plaats.

Een flinke crash was er in de slotfase nog voor Somkiat Chantra, de Indonesiër kwam hard ten val in bocht 11.

De Moto2 coureurs komen zaterdagochtend om 10:55 uur weer in actie voor hun derde vrije training op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De kwalificatie gaat ‘s middags om 15:10 uur van start.



Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag



Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter