Bijzonder: Dorna en Philip Morris slaan handen ineen voor rookvrije samenleving

511
phillip-morris
Philip Morris International Vice President Global Event Partnerships, Riccardo Parino (R) en Dorna CEO Carmelo Ezpeleta | foto© motogp.com

Zaterdagmiddag werd in een speciale persconferentie de continuering van de samenwerking tussen Dorna en Philip Morris aangekondigd. Het doel van deze samenwerking is om te zorgen dat men stopt met het roken van traditionele tabakswaren of minstens overstapt naar minder schadelijke manieren. Ook Dorna wil graag dat de paddock volledig rookvrij wordt. 

Zaterdagmiddag, na afloop van de vrije trainingen en voorafgaand aan de kwalificatiesessies, werd in een speciale persconferentie het partnerschap tussen Dorna Sports en Philipp Morris International  (o.a. Marlboro) verlengd tot en met het einde van 2021. De twee organisaties hebben inmiddels al 26 jaar succesvol samengewerkt en zullen dit dus in de toekomst blijven doen. Ook staat Philip Morris bekend om hun jarenlange samenwerking met Ducati.

Vanaf 2019 zal de focus van het partnerschap liggen om het doel van een rookvrije samenleving verder te realiseren. Meer dan één miljard mensen op de wereld roken en volgens de World Health Organization zullen ze dat in de toekomst ook blijven doen.

Philip Morris heeft zijn bedrijfsvoering erop aangepast om alle mannen en vrouwen te overtuigen om zo snel mogelijk hun traditionele rookwaren te vervangen voor betere alternatieven. Met zo’n 350 miljoen MotoGP fans wereldwijd kan MotoGP daarbij een belangrijke rol spelen om het leven van de mensen zelf en de mensen eromheen positief te veranderen.

Riccardo Parino – PMI Vice President Global Event Partnerships: “De beste keuze voor consumenten wat betreft hun gezondheid is om volledig te stoppen met het gebruik van tabak en nicotine. Vandaag de dag hebben technologie, wetenschap en innovatie er echter voor gezorgd dat de mannen en vrouwen die blijven roken over kunnen stappen naar minder schadelijke en rookvrije alternatieven. Dankzij deze samenwerking met Dorna kunnen we de positieve verandering van rokende MotoGP verder helpen. Dit partnerschap zal gebruikt worden om mensen er bewust van te maken wat de positieve gevolgen zijn van het stoppen met roken en welke potentiële rol de innovatie heeft gespeeld voor de mensen die anders door zouden gaan met roken.”

Carmelo Ezpeleta – Dorna CEO: “Dorna is gepassioneerd om de sport en de beleving voor fans constant te verbeteren. Ieder jaar helpen technologie en innovatie het verbeteren van de MotoGP r aces. Door deze samenwerking met PMI kunnen we een verschil maken en een positieve verandering maken bij MotoGP evenementen wereldwijd.” 

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App