Binder blijft domineren in Valencia, Bendsneyder 21e tijdens FP3

32
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Randy van Maasdijk

Brad Binder heeft ook de derde vrije training van de Moto2 klasse in Valencia gedomineerd. De Zuid-Afrikaan kwam in een nieuw ronderecord naar de snelste tijd. Hij hield Fabio Di Giannantonio en Augusto Fernandez achter zich. Bo Bendsneyder kwam tot de 21e tijd. 

De sessie begon dramatisch voor Marco Bezzecchi. De Italiaan van het Red Bull KTM Tech3 Team kwam in zijn eerste snelle ronde in aanraking met Enea Bastiannini bij het opkomen van het start/finish gedeelte. Bezzecchi kwam hard ten val, waarbij zijn motor op het midden van de baan bleef liggen. Gelukkig kon iedereen de KTM en de coureur ontwijken en Bezzecchi kon zelfs zijn weg weer vervolgen.

Ook voor Alex Marquez verliep de derde vrije training niet geheel volgens plan. De nieuw gekroonde wereldkampioen crashte bij het aanremmen van de laatste bocht en ging met hoge snelheid onderuit. Toch kon ook hij zijn motor weer oppakken en zelf terug naar de box rijden.

 

 

In tegenstelling tot de voorgaande klassen op zaterdagochtend werden de tijden in de Moto2 klasse al snel verbeterd. Jorge Martin, Stefano Manzi en Thomas Luthi voegden zich bovenin de ranglijst. Ook Brad Binder verbeterde zijn tijd al met nog 20 minuten te rijden naar 1.34.567 en daarmee zette hij een nieuw ronderecord op het bord.

In de slotfase waren Fabio Di Giannantonio en Augusto Fernandez de grootste bedreiging voor de snelste tijd van Binder. Beide coureurs waren in drie sectoren sneller dan de Zuid-Afrikaan, maar gaven vooral in de laatste sector veel tijd toe. Hierdoor wisten ze de tijd van Binder niet te verbeteren. Di Giannantonio nam wel de tweede tijd voor zijn rekening en Fernandez eindigde als derde.

Binder kwam in zijn laatste ronde nogmaals onder zijn eigen tijd door. Hij kwam uiteindelijk uit op een tijd van 1.34.466. Alex Marquez wist zich na zijn crash nog redelijk te herstellen. De Spanjaard leek even buiten de top 14 te eindigen, maar stelde in de slotfase nog een 9e tijd veilig.

Bo Bendsneyder wist zich ook in tijd te verbeteren. Hij zette een rondetijd van 1.35.531 op de klokken. Meer dan een 21e plaats in deze sessie leverde dit echter niet op. Zijn teamgenoot bij het NTS RW Racing GP Team Tommaso Marcon kwam na een val niet verder dan de laatste tijd.

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App