Binder leidt derde vrije training op de Sachsenring, Bendsneyder negende

251
Bo Bendsneyder - Sachsenring | foto© Nico Schneider

Brad Binder was zaterdagochtend in de derde vrije training voor de Moto2 klasse op de Sachsenring in Duitsland het snelst voor Tom Lüthi en Remy Gardner. Nederlander Bo Bendsneyder reed een verdienstelijke negende rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal kwam naar de 26e tijd.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op de Sachsenring in Duitsland ging zaterdagochtend om 10:55 uur van start. Het was warm op het heuvelachtige Duitse circuit met een buitentemperatuur boven de 25°C en een fel schijnende zon.

Moto2 rookie Enea Bastianini ging al vroeg de fout in en crashte bij het ingaan van bocht 3 (Omega Kurve). Hij kon zonder al teveel problemen zijn Kalex oppakken om daarmee terug te keren naar de pitbox.

Ook Alex Márquez kreeg te maken met een aantal technische problemen. Het leek erop dat zijn clip-on niet op de juiste positie zat waardoor hij zelf terugkeerde naar de pitbox zodat de monteurs dit aan konden passen.

Gedurende de sessie waren er weinig noemenswaardige gebeurtenissen te zien en werd er vooral gewerkt aan de voorbereidingen voor de race. In de slotfase kwamen de Spanjaarden Jorge Navarro en Xavi Vierge kort na elkaar ten val. Navarro deed dat in de snelle bocht 12 (Sachsenkurve) onderaan de heuvel waar hij de voorkant van de Speed-Up verloor en de grindbak in gleed. Vierge ging onderuit in de wat langzamere bocht 3 (Omega Kurve), beide coureurs bleven ongedeerd.

In de slotfase werden er nieuwe banden gemonteerd zodat er een aanval kon worden geplaatst op de snelste rondetijd. Het was KTM coureur Brad Binder die met een 1’23.876 de snelste rondetijd wist te rijden voor Tom Lüthi en Remy Gardner. Dutch TT winnaar Augusto Fernández kwam naar de vierde tijd voor teamgenoot Lorenzo Baldassarri en thuisrijder Marcel Schrötter. Jorge Martin kwam naar de zevende rondetijd voor Fabio di Giannantonio en Nederlander Bo Bendsneyder die naar een keurige negende tijd wist te komen. Daarachter eindigden Iker Lecuona, Xavi Vierge, Nicolo Bulega, Tetstuta Nagashima en Andrea Locatelli in de top veertien. Grote namen die daarbuiten vielen waren Jonas Folger, Sam Lowes, Jorge Navarro en Alex Márquez, zij zullen moeten proberen om via Qualifying 1 een plaats in Q2 te bemachtigen.

De kwalificatiesessie voor de Moto2 klasse op de Sachsenring gaat vanmiddag om 15:05 uur van start.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App