Bo Bendsneyder: Flinke progressie gedurende de eerste dag in Valencia

68
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Valencia | foto© Randy van Maasdijk

Bo Bendsneyder heeft vrijdag op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia de negentiende rondetijd op de klok weten te zetten. De Nederlander wist gedurende de dag flinke progressie te boeken, iets dat tot tevreden gezichten stemde binnen het enige Nederlandse Grand Prix Team. Bendsneyder’s nieuwe teamgenoot Tommaso Marcon noteerde de negenentwintigste rondetijd.

Het was een positieve eerste dag in Valencia voor Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP. Bendsneyder kreeg voorafgaand aan deze eerste dag enkele nieuwe onderdelen om uit te proberen en die lijken goed uit te pakken. Hij miste vorig jaar de race in Valencia vanwege zijn beenblessure en dus moest hij vrijdagochtend op een fris Ricardo Tormo Circuit weer even wennen aan de baan.

Bendsneyder haalde vrijdagmiddag in de tweede vrije training ruim een seconde van zijn tijd af en sloot de eerste dag met een snelste rondetijd van 1’36.029 af op de 19e plaats.

Bo Bendsneyder: “Ik ben heel blij met de vooruitgang die we hebben geboekt. We wisten ons gedurende de dag constant verbeteren – niet maar één rondje – en het gat naar de top 14 is maar heel gering. Dat geeft veel vertrouwen. Zo’n vooruitgang betekent ook wel dat je tegen nieuwe limieten en nieuwe problemen aanloopt en daar gaan we nu mee aan de slag.”

Tommaso Marcon, die dit weekend eenmalig de plaats inneemt van Jesko Raffin die in Valencia verplichtingen heeft in de FIM MotoE World Cup en voor het eerst met de NTS met Triumph-motorblok reed, was ’s middags bijna anderhalve seconde sneller dan in zijn allereerste sessie in dienst van het Nederlandse team en beëindigde de eerste dag met een snelste rondetijd van 1’37.264 op de 29e plaats.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App