Voor Bo Bendsneyder is de Moto2 race in Brno zondagmiddag uitgelopen op een grote teleurstelling. De Nederlander werd al in de eerste ronde door een collega coureur onderuit gereden waarmee er, na een goede kwalificatie en sterk gereden warm-up sessie, een vroegtijdig einde kwam aan de race en het Tsjechische weekend.

Na een uitstekende kwalificatie waarin hij zich als achttiende wist te kwalificeren en een sterk gereden warm-up sessie begon Bo Bendsneyder zondagmiddag in Brno vol vertrouwen aan de Moto2 race van de Monster Energy Grand Prix České republiky.

Lang duurde de race echter niet voor de Tech3 Racing Team coureur. Teamgenoot Remy Gardner begon iets te onstuimig aan zijn race, raakte daarbij in bocht vijf van de eerste ronde Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Racing coureur Joan Mir. Beiden kwamen hierbij ten val waarbij Mir in zijn val vervolgens Bendsneyder meenam.

Even zag het er naar uit dat Bendsneyder niet ongeschonden uit de strijd was gekomen. De Nederlander kreeg namelijk de Kalex machine van Mir bovenop zich. Nadat de marshals Bendsneyder uit zijn benarde positie hadden bevrijd bleek het gelukkig allemaal mee te vallen. De Nederlander kon lopend de plaats van het ongeval verlaten en de Racesport.nl redactie melden dat hij ongedeerd was en niets had overgehouden aan deze crash.

Beluister Bendsneyder’s reactie direct na afloop van de race via onderstaande audiolink:

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl