Bo Bendsneyder heeft zich zaterdag op het Termas de Rio Hondo Circuit als vijfentwintigste gekwalificeerd voor zijn tweede Moto2 race. De Nederlander was na afloop niet blij met zijn klassering maar ondanks dit blijft de sympathieke Rotterdammer optimistisch; ‘zondag is another day’.

Zaterdag stond er voor de Moto2 klasse een derde vrije training en een kwalificatie op het programma, een kwalificatie waar de startplaatsen verdeeld werden voor de zondag te verrijden race van de Gran Premio Motul de la Republica Argentina.

Bleef de verwachte regen vrijdag tijdens de eerste dag nog grotendeels uit, zaterdag bij aanvang van de tweede dag werd meteen al duidelijk dat het een wisselvallige en grotendeels natte dag ging worden.

Zo ook tijdens de derde vrije training van de Moto2 klasse. Er was weliswaar een droog spoor maar de slicks konden vooralsnog in het rek blijven. Het was verrassend Bo Bendsneyder’s teamgenoot die in deze sessie de snelste tijd liet noteren. De Australiër was duidelijk in zijn sas onder deze verraderlijke omstandigheden en zette een snelste rondetijd op de klok van 1’57.379. Bendsneyder wist zich redelijk staande te houden in deze sessie en met een snelste rondetijd van 1’59.986 de negentiende rondetijd op de klok te zetten.

Bij aanvang van de kwalificatie leek de lucht iets op te klaren maar opnieuw bleek de baan nog te nat om droogweerbanden te monteren. Het werd een spannende, bijzondere en verrassende kwalificatie waarin Xavi Vierge in de slotminuut aan het langste eind trok. Terwijl velen verwachten dat de rondetijden in de slotfase niet meer verbeterd gingen worden – het was inmiddels harder gaan regenen – bleek dit wel het geval met een aantal verrassingen tot gevolg.

Ook Bendsneyder wist zijn snelste rondetijd in zijn laatste ronde op de klok te zetten, echter viel het kwartje net de verkeerde kant op voor de Nederlander. Ondanks deze verbetering van tijd viel de Tech 3 Racing Team coureur terug naar de vijfentwintigste plaats op de lijst

Bo Bendsneyder, Tech3 Racing Team, snelste ronde 1’59.630 (P25): “De kwalificatie was heel moeilijk vanwege het weer. In de slotfase regende het harder, maar ondanks dat was er meer grip, en dat was moeilijk te begrijpen. Ik denk dat we nog steeds iets aan de fiets aan moeten passen om een stabiele fiets te krijgen bij het remmen, dit om de machine beter te stoppen en het verbeteren van de bochtensnelheid. We hebben voor zondag dus nog het nodige werk te doen, speciaal als het zondag opnieuw nat is. Als het droog is dan zullen we af moeten wachten en kijken hoe het gaat. Ik kijk uit naar de race, heel eerlijk, ik ben niet heel blij met mijn positie vandaag maar zondag is ‘another day’.”

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag