Bo Bendsneyder (P12): “Gezien de voorgaande sessies, blij met P12”

2635
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Randy van Maasdijk

Bo Bendsneyder vertrekt zondag tijdens de Moto2 race van de Gran Premio Nolan del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna vanaf de twaalfde plaats op de grid. Geen onverdienstelijke startplaats voor de Nederlander die een moeilijke start van het weekend kende op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Regen, mist, kou, een kletsnatte baan, een zo goed als droge baan, de eerste twee dagen van de Gran Premio Nolan del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna werden verreden onder zeer lastige omstandigheden voor de coureurs. Het resultaat, vele crashes, een aantal vervelende blessures en verrassende uitslagen.

Bo Bendsneyder had het onder deze omstandigheden ook zeker niet makkelijker. De Pertamina Mandalika SAG Team coureur was echter wel een van de weinigen die geen crash meemaakte, maar de Nederlander zag vrijdag wel de schijnwerpers op zich gericht vanwege een zeer knappe en spectaculaire save.


Uiteindelijk kwalificeerde Bendsneyder zich zaterdagmiddag via Q1 alsnog voor Q2. In deze sessie noteerde hij een goede ronde, dit ondanks de vele gele vlaggen en de lastige omstandigheden. Bij het vallen van de finishvlag stond er de twaalfde rondetijd achter de naam van de Pertamina Mandalika SAG Team coureur, een niet onverdienstelijke twaalfde startplaats gezien de omstandigheden.

Bo Bendsneyder: “Vrijdag was een lastige dag omdat het ‘s ochtends nat was en in de middag half droog, half nat zeg maar. In FP1 had ik een veel beter gevoel dan in het eerste weekend hier in Misano. In de laatste minuten had ik nog een hele mooie save, ik denk dat de meesten dat wel al gezien hebben. Dit was leuk maar uiteindelijk is het belangrijker om vooraan te zitten dan op deze manier in beeld te komen. In FP2 gebruikten we slicks omdat de baan zo goed als droog was. In de laatste twee ronden zat ik dicht bij de top 15 maar onder deze omstandigheden was iedereen elke ronde sneller. Ik kwam net niet goed uit met de tijd waardoor er nog aantal coureurs onder mijn tijd doken in hun laatste ronde. Het werd P19, niet de positie die we willen maar het gevoel is beter dan de eerste GP hier en dat was het belangrijkste tijdens deze eerste dag.
Vandaag was het weer een lastige dag. Vanmorgen was het nat, echt koud en mistig. We wisten meteen al dat we na mijn positie van gisteren in Q1 moesten rijden, dit omdat we wisten dat we niet sneller konden zijn dan gisteren, dus dat was wel een beetje teleurstellend. We kunnen het weer nu eenmaal niet veranderen, dus we moesten het accepteren. Tijdens de laatste minuten van FP3 was er een beetje een droge lijn maar nog steeds moesten we regenbanden gebruiken, ik had het opnieuw erg moeilijk. Het was erg moeilijk om vertrouwen te krijgen in de motor, maar we wisten dat het in de middag misschien droog zou worden. In Amerika hebben we tijdens de warm-up een grote verandering aan de machine doorgevoerd. We hebben vanmiddag hier in Misano dezelfde machine gebruikt en dat werkte. Ik kon een goede tijd neerzetten, maar ik maakte wel wat foutjes. Het was moeilijk om een goede ronde neer te zetten omdat er te veel gele vlaggen waren. Het werd uiteindelijk de twaalfde startplaats en daar moeten we gezien de omstandigheden tevreden mee zijn. Maar hoe dan ook, we moeten ons blijven verbeteren en dan morgen laten zien wat we kunnen doen in de race.”

De Moto2 race van de Gran Premio Nolan del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna wordt zondag om 12.20 uur verreden.

 Handige links Gran Premio Nolan del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter