Onder uiterst verraderlijke omstandigheden heeft Bo Bendsneyder zich zaterdag in Le Mans als zeventiende gekwalificeerd voor de zondag te verrijden Moto2 race van de SHARK Helmets Grand Prix de France. De Nederlander was daar na afloop zeker niet tevreden mee.

Bo Bendsneyder had zich vrijdag al rechtstreeks voor Q2 geplaatst en dat bleek zaterdag onder de verraderlijke omstandigheden niet per se een voordeel. Tussen de twee kwalificatiesessies door praatte teamgenoot Steven Odendaal – die wel uitkwam in Q2 maar zich niet wist te plaatsen bij de snelste vier en dus niet doorging naar Q2 – de Nederlander even snel bij over hoe de baan erbij lag, maar ondertussen begon het net iets harder te regenen waardoor de omstandigheden toch weer veranderden.

Een verkeerde gok wat betreft de afstelling van de achtervering bleek echter niet goed uit te pakken waardoor er voor Bendsneyder in de kwalificatie niet meer inzat dan slechts de zeventiende rondetijd, en daar baalde de NTS RW Racing GP coureur na afloop best wel van.

Bo Bendsneyder (P17): “Heel jammer dit. Vanochtend in het halfdroge was de vering aan de achterkant iets te zacht. Die hebben we harder gezet en dat was stukken beter. Omdat het vanmiddag in Q2 natter was, hebben we het weer zachter gezet, maar dat bleek niet de juiste keuze. Alleen heb je in de kwalificatie maar een kwartier en dat was te weinig tijd om het aan te passen. Er had meer ingezeten, maar het is ook weer niet dramatisch. Bij de test in Aragon heb ik veel getraind op de starts en ik heb er meer vertrouwen in nu, maar veel zal afhangen van het weer. Daar is hier geen peil op te trekken.”

Teamgenoot Odendaal kwalificeerde zich zaterdag als eenentwintigste voor de Moto2 race die zondagmiddag in Le Mans om 12:20 uur van start zal gaan.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App