Het resultaat aan het einde van de eerste dag van de GoPro British Grand Prix was niet om over naar huis te schrijven. Toch is zijn Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP positief gestemd voor het vervolg van het weekend op het zonovergoten Silverstone, ze weten wat er niet goed ging en waar de verbeteringen te vinden zijn.

Bo Bendsneyder begon de dag goed met de elfde tijd (2.06.160) in de eerste vrije training. Hij was echter één van de drie rijders in de Moto2 die zijn tijd vrijdagmiddag in de tweede sessie niet verbeterde. Dat resulteerde in een uiteindelijke 21e plaats op 1,480 seconde van de snelste tijd en een halve seconde van de top 14, een klassering die recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor Q2.

Bo Bendsneyder: “Vanochtend was goed, met een goed gevoel met de motor ook. Voor FP2 kozen we voor een iets langere gearing, maar dat pakte niet goed uit. In het midden van de bochten was ik wel sneller, maar bij het uitkomen was ik een stuk langzamer. Dat ik daar veel verloor, was ook goed te zien in de data. Er was helaas te weinig tijd om het tijdens de sessie weer te veranderen, dus ik moest het ermee doen. Het was duidelijk een verkeerde beslissing, dus we weten nu ook welke kant we wel op moeten. We weten dat het erin zit, dat bleek wel uit de eerste training. Ik ben dus hoopvol gestemd dat we morgenochtend in FP3 alsnog bij de top 14 kunnen komen en rechtstreeks naar Q2 door kunnen.”

De derde vrije training voor de Moto2 klasse gaat zaterdagochtend in Silverstone om 10:55 uur Nederlandse tijd van start met de kwalificatie om 15:05 uur.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App