Bo Bendsneyder kijkt terug op een lastig eerste Grand Prix weekend op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Een Grand Prix weekend welke hij zondagmiddag afsloot met een zeer teleurstellende tweeëntwintigste plaats in een door een rode vlag onderbroken en later ingekorte race.

De Moto2-race op de Red Bull Ring was zondagmiddag op z’n zachtst gezegd een hectische wedstrijd. Na enkele ronden werd de race stilgelegd vanwege een megacrash van Enea Bastianini waarbij ook Edgar Pons, Hafizh Syahrin en Andi Farid Izdihar onderuit werden gekegeld.

Na de herstart, waar Bendsneyder vanaf de vijfentwintigste plaats op de grid aan de race mocht beginnen, was al snel duidelijk dat de Nederlander in deze eerste Oostenrijkse Moto2 geen enkele vuist kon maken. Het werd dan ook een lange, moeizame en eenzame race voor de NTS RW Racing GP – coureur die uiteindelijk als tweeëntwintigste de finish passeerde en in deze ingekorte race maar liefst 29,300 sec. prijs moest geven op de als eerste over de finish gekomen Jorge Martin.

Bo Bendsneyder: “Tja… Het was echt mega lastig. Ik heb geen moment het goede gevoel gehad. Na FP1 zijn we de weg volledig kwijtgeraakt. We wisten het gewoon niet meer. Het werkt helaas niet zo makkelijk om de set-up van Dominique er maar effe te gooien en hetzelfde tempo te rijden. De wedstrijd werkte ook niet echt mee, met die crash en de herstart. Hopelijk helpt de dit weekend verkregen data ons om voor volgend weekend de draad op te pikken en betere resultaten te halen, want hier wordt niemand vrolijk van.”

Bendsneyder’s tijdelijke teamgenoot Dominique Aegerter kende daarentegen een betere race, de Zwitser wist na een uitstekende start zelfs even de tiende positie in te nemen in de race om uiteindelijk als twaalfde de finish te passeren, één positie lager dan het beste resultaat voor NTS RW Racing GP tot nu toe (elfde plaats van Bendsneyder eerder dit jaar in Qatar).

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App