Bo Bendsneyder kende op de Red Bull Ring in Oostenrijk opnieuw een moeilijk weekend en kwam in de elfde race van het seizoen als 22e over de finishlijn. Ook werd dit weekend bekendgemaakt dat Philipp Oettl en Marco Bezzecchi volgend seizoen voor het Tech 3 Moto2 Team in de Moto2 klasse uit zullen komen waardoor de Nederlander op zoek moet naar een andere werkgever.

Zondagmiddag kwam Bo Bendsneyder aan het eind van de 25 ronden tellende Moto2 race op de Red Bull Ring in Oostenrijk als 22e over de finish. Een resultaat waar de Nederlander niet blij mee kan zijn na ook al een teleurstellende kwalificatie waarbij hij de 27e rondetijd noteerde.

Opnieuw geen punten voor de Tech3 Racing Team Moto2 coureur in een weekend waar hij ook nog eens te horen kreeg dat hij aan het einde van het seizoen bij zijn huidige team weg moet en op zoek zal moeten gaan naar een nieuw team. De Rotterdammer geeft toe dat al deze spanningen achter de schermen invloed hebben gehad op zijn prestaties op het circuit dit weekend.

Bo Bendsneyder – P22: “Het was één van de moeilijkste races die ik ooit gereden heb. Vooral in Moto2, maar we wisten vooraf al dat het moeilijk zou zijn. Dit was vooral omdat we weinig tijd hebben gehad in droge omstandigheden door de regen. Het is voor iedereen hetzelfde maar voor mij was het de eerste keer op dit circuit met deze machine. Om eerlijk te zijn hebben we het heel moeilijk gehad en het weekend was ook behoorlijk hectisch, dus wil ik mijn excuses aanbieden aan het team dat ik niet hetzelfde was zoals gewoonlijk. Hoe dan ook zullen we blijven werken en met de positieve en negatieve ervaringen naar Silverstone gaan. We blijven ons verbeteren en we zullen sterker terugkomen.”

Hervé Poncharal – Tech 3 Racing Team teammanager: “Voor Bo was het opnieuw een moeilijk weekend. In de kwalificatie en de race was hij behoorlijk ver van de snelste coureurs maar ook zijn teamgenoot, wat moeilijk te begrijpen is. Ik denk dat hij zijn positieve instelling moet behouden, hij zal moeten blijven vechten. Het is een moeilijke periode in het seizoen voor hem en zijn carrière, maar als hij terug wil slaan dan moet hij zijn laten zien dat hij gebrand is en agressief kan zijn. We zijn hier om hem te helpen en om Remy te helpen, dus zal het hopelijk beter zijn tijdens de Britse Grand Prix.”

De Britse Grand Prix op Silverstone zal plaatsvinden in het weekend van 24, 25 en 26 augustus.

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl