Boet van Dulmen heeft sinds zaterdag een eigen borstbeeld in Ammerzoden, het dorp waar ‘Den Boet’ opgroeide en nog altijd woont. De voormalig Grand Prix coureur onthulde zaterdagmiddag 18 januari samen met zijn kleinzoon Boetje deze prachtige blijvende herinnering.

Boet van Dulmen wordt in zijn woonplaats Ammerzoden nog steeds beschouwd als een absolute held. Om hem op gepaste wijze te eren en een blijvende herinnering te hebben werd het initiatief genomen om een standbeeld in het dorp te plaatsen voor ‘Den Boet’, zoals hij door iedereen wordt genoemd.

Midden in het Gelderse dorp werd zaterdagmiddag het beeld onthuld van de coureur die in de jaren zeventig en tachtig zowel nationaal als internationaal grote successen boekte.

boet-van-dulmen

Boet van Dulmen samen met zijn echtgenote en kleinzoon Boetje bij zijn eigen standbeeld | foto© Ben Haarhuis

Initiatiefnemer voor het standbeeld is Joost de Wit, geboren en getogen in Ammerzoden.

Joost de Wit: ‘Door Boet was hier vroeger in het dorp iedereen helemaal gek van het motorracen. Daarbij maakte het eigenlijk niet uit of je nu wel of geen echte liefhebber van de motorsport was. Ik ging als vijftienjarige met dorpsgenoten de bus in en dan gingen we door heel Nederland achter Boet aan om zijn races te kijken. Natuurlijk reed hij ook in het buitenland, maar daar hadden we het geld niet voor om mee te gaan. Hij was een echte held. Zo’n klein dorp, waar iedereen elkaar kent en dan zo’n bekende internationale topracer, dat was wat. Hij was bij iedereen populair en dat is hij altijd gebleven.”

Iets blijvends hadden ze tot aan vandaag niet in het dorp en daar wilde de Wit graag verandering in brengen. Een jaar geleden sprak de voormalig Vitesse directeur hierover met Van Dulmen’s vrouw. Verschillende ideeën werden er geopperd en dat resulteerde erin dat er zaterdagmiddag in Ammerzoden een prachtig borstbeeld werd onthuld.

Lees ook: Boet van Dulmen krijgt eigen standbeeld in Ammerzoden

Aan de hoofdpersoon zelf de eer om het borstbeeld te onthullen. Aangezien de gezondheid de inmiddels 71-jarige ex-coureur de laatste tijd een beetje in de steek laat kreeg hij bij het onthullen van zijn eigen borstbeeld, waarbij enkele honderden fans en genodigden aanwezig waren, hulp van zijn kleinzoon Boetje.

Zichtbaar onder de indruk aanschouwde de held van het dorp na de onthulling zijn eigen blijvende herinnering. Een prachtig gebaar en blijvende herinnering aan de bekendste inwoner van het dorp en één van de grote drie – Wil Hartog, Jack Middelburg en Boet van Dulmen – uit de racerij in de jaren zeventig en tachtig.

 

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App