Bradl als vervanger van Morbidelli vanaf FP2 op de Sachsenring

24
bradl
Stefan Bradl - Sachsenring | foto© Nico Schneider

Stefan Bradl neemt vrijdagmiddag vanaf de tweede vrije training de plaats in van de geblesseerde Franco Morbidelli binnen Estrella Galicia 0,0 MarcVDS. Morbidelli probeerde het vrijdagochtend wel maar bleek nog niet voldoende hersteld om te kunnen rijden.

Het kan soms raar lopen, en dat geldt dit weekend voor voormalig Grand Prix en World Superbike coureur Stefan Bradl. De Duitser reisde eerder deze week af naar de Sachsenring om dit weekend als Grand Prix expert aan het werk te gaan voor de Oostenrijkse TV-zender Servus TV tijdens de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland.

Na slechts een halve dag aan het werk te zijn geweest voor de Oostenrijkse TV-zender krijgt Bradl ineens een volledig andere job. De Duitser zal vrijdagmiddag vanaf de tweede vrije training op de MotoGP machine stappen van Franco Morbidelli en de rest van het weekend in actie komen als MotoGP coureur.

Nadat Morbidelli donderdag groen licht kreeg van de circuit artsen om na zijn polsblessure weer van start te gaan bleek dit vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training iets te voorbarig. De Italiaan trok zich na de sessie dan ook terug voor de rest van het weekend. Het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Team trok vervolgens meteen aan de bel bij de voormalig Duitse Grand Prix coureur met de vraag of hij bereidt was om als invaller op te treden.

Na overleg met Servus TV stemde Bradl toe en zal hij vanaf vrijdagmiddag i.pv. naast de baan op de baan aan het werk zijn.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Bradl, die momenteel als MotoGP testcoureur actief is voor HRC, in Brno terug keren als MotoGP coureur middels een wildcard optreden. Met deze kans wordt de terugkeer dus iets vervroegd, voordeel daarvan is echter wel dat de Duitser fit genoeg is om deze unieke kans aan te kunnen grijpen.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag