Bradley Smith zal over ruim een week tijdens de British Grand Prix van start gaan in de Moto2 klasse. De Brit zal op Silverstone als vervanger optreden van de geblesseerde Khairul Idham Pawi. Dit nieuws heeft het Maleisische Petronas Sprinta Racing dinsdag middels een persbericht wereldkundig gemaakt.

Na Mattia Pasini en Jonas Folger is Bradley Smith de derde coureur die als vervanger op zal treden voor de eerder dit seizoen in Jerez geblesseerd geraakte Khairul Idham Pawi. In Brno leek het erop dat de Maleisiër voldoende hersteld was van zijn ernstige handblessure, maar niets bleek minder waar want na twee vrije trainingen moest Pawi het al weer voor gezien houden en afgelopen week werd de Moto2 coureur in Barcelona zelfs nog weer opnieuw geopereerd. Inmiddels is de Maleisiër teruggekeerd naar zijn geboorteland om daar in alle rust verder te kunnen werken aan zijn herstel.

Sinds de Grand Prix in Catalunya werd de plaats van Pawi binnen Petronas Sprinta Racing ingenomen door de Duitser Jonas Folger, maar de voormalig MotoGP coureur kon in al deze wedstrijden geen potten breken en zijn prestaties bleven dan ook ver achter bij de verwachtingen van het team.

Voor Petronas Sprinta Racing teamdirecteur om in te grijpen en op zoek te gaan naar een nieuwe vervanger. De Zweedse teambaas heeft deze gevonden en het is Bradley Smith, voormalig podiumwinnaar in de 125-, Moto2- en MotoGP-klasse die in Silverstone zijn debuut zal maken op de door de door een Triumph krachtbron aangedreven Kalex.

Smith, die slechts 30 minuten van het Silverstone-circuit vandaan woont, heeft een goede staat van dienst op het Silverstone circuit en kwalificeerde zich vorig jaar als achtste in de MotoGP-klasse voordat door het slechte weer het evenement werd afgelast. Smith, momenteel actief in de nieuwe MotoE World Cup en als MotoGP testcoureur in dienst van Aprilia, zal voor het eerst sinds 2012 weer in actie komen in de Moto2-klasse.

Bradley Smith: “Eerlijk gezegd zal het heel vreemd zijn om voor het eerst sinds 2012 weer op een Moto2-motor te stappen, want het kampioenschap is sindsdien behoorlijk veranderd. Ik heb de veranderingen met de nieuwe motor – die een beetje meer koppel en vermogen heeft in vergelijking met de eerste jaren – op de voet gevolgd, maar het zal voor mij heel anders zijn. Ik ben echter enthousiast over deze kans! Ik had vorig jaar een fantastische tijd tijdens de Britse Grand Prix, kwalificeerde me heel goed en miste de mogelijkheid om voor de thuisfans te racen, dus het zal geweldig zijn om weer in actie te komen tijdens mijn thuisrace. Mijn doel voor het weekend is om plezier te hebben, om mijn uiterste best te doen en om op zondag weg te komen met iets waar we na afloop trots op kunnen zijn. Ik heb geen idee hoe het zal uitpakken, omdat ik in één GP-weekend een motor, een circuit en banden moet leren kennen, maar ik ben er erg enthousiast over!”

Johan Stigefelt – Team Directeur: “Voor ons als team is het geweldig om Bradley in ons midden te hebben voor Silverstone, vooral omdat hij al deel uitmaakt van ons team in MotoE. We kennen hem heel goed, we weten dat hij als rijder altijd toegewijd is en dat hij altijd 100% geeft, en het is geweldig om hem de kans te geven tijdens zijn thuisrace. Natuurlijk wordt het moeilijk voor hem, want hij heeft al lang niet meer op Moto2 gereden en de motoren zijn nu heel anders, maar dat weten we en we geven hem het gereedschap dat hij nodig heeft om zo snel mogelijk te kunnen rijden.”

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App