Breaking news: Bo Bendsneyder blijft in 2021 in Moto2 klasse

1255
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© SAG Team

Bo Bendsneyder blijft in 2021 actief als coureur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Nederlander gaat uitkomen voor het Pertamina Mandalika SAG Team.

Bo Bendsneyder zal ook in 2021 uit blijven komen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De coureur uit Rotterdam, die onlangs al een contract tekende bij het Nederlandse EAB Racing om komend seizoen van start te gaan in het FIM Supersport World Championship, heeft op het laatste moment een aanbod gekregen van het Pertamina Mandalika SAG Team om ook komend seizoen actief te blijven in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Ondanks dat Bendsneyder al een overeenkomst voor komend seizoen op zak had kon hij toch ingaan op het aanbod, dit nadat Ferry Schoenmakers van EAB Racing begrip toonde en een langer verblijf van de Nederlander als coureur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap niet in de weg wilde staan.

Bendsneyder zal binnen het team de plaats in gaan nemen van Kasma Daniel. Naast Daniel reed ook Remy Gardner afgelopen seizoen voor het SAG-team. De Australiër scoorde maar liefst vier podiums en schreef de laatste Moto2 race van het seizoen in Portimão op overtuigende wijze op zijn naam. De Nederlander treft komend seizoen binnen het Pertamina Mandalika SAG Team de ervaren Tom Lüthi als teamgenoot.

Bo Bendsneyder: ”Ik ben echt blij om volgend jaar voor het Pertamina Mandalika SAG Team uit te gaan komen. Ze zijn een team dat al geweldige resultaten heeft laten zien en ik kan niet wachten om me samen met hen op het nieuwe seizoen voor te gaan bereiden. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om het team en de sponsors te bedanken dat ze mij deze kans hebben gegeven.”

Edu Perales, teameigenaar Pertamina Mandalika SAG Team: “Bo is een buitengewoon getalenteerd coureur die we al een tijdje volgen. Het hele team is erg blij met zijn komst, want we twijfelen er niet aan dat hij geweldige resultaten zal behalen, resultaten waarmee het team zich op het hoogste niveau kan handhaven. Als team willen we Kasma Daniel het beste wensen voor zijn professionele carrière, we zijn er zeker van dat ook hij geweldige resultaten zal behalen, dit omdat hij een getalenteerd coureur is.”

De Rotterdammer en het Pertamina Mandalika SAG Team zullen zich gedurende de winterstop gaan voorbereiden op volgend seizoen, een seizoen dat op zondag 28 maart 2021 van start zal gaan op het Losail International Circuit in Qatar.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App