Een flinke tegenslag voor Marc Marquez. De Repsol Honda Team coureur is vandaag (maandag 03 augustus) opnieuw geopereerd aan zijn onlangs in Jerez gebroken rechterarm. De operatie is naar tevredenheid verlopen maar de Spanjaard zal wel 48 uur ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven.

Marc Marquez onderging vandaag in Barcelona een tweede operatie, dit nadat de titanium plaat die onlangs bij de eerste operatie geplaatst was om zijn rechter humerus te fixeren, beschadigd bleek te zijn.

Dr. Xavier Mir en zijn team in de Hospital Universitari Dexeus hebben de titanium plaat met succes vervangen en de Repsol Honda Team coureur zal nu 48 uur ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven alvorens hij opnieuw aan zijn revalidatie kan beginnen.

Dr. Xavier Mir: “Marc Marquez werd 13 dagen geleden geopereerd en vandaag keerde hij terug naar de operatiekamer. De eerste operatie was succesvol, maar wat niet verwacht werd is dat de plaat onvoldoende steun bleek te geven. Door een opeenstapeling van stress in het geopereerde gebied heeft de plaat enige schade opgelopen, dus vandaag is de titanium plaat verwijderd en vervangen door een nieuwe fixatie. De coureur heeft in deze periode geen pijn gevoeld. Hij heeft altijd het medisch advies en het gevoel van zijn lichaam opgevolgd. Helaas heeft een overbelasting dit probleem veroorzaakt. Nu moeten we 48 uur wachten om te kunnen bepalen wat de hersteltijd zal zijn.”

Of Marquez iets teveel hooi op zijn vork heeft genomen, iets te snel weer op zijn motor is gestapt en hoe lang deze keer het herstel zal duren is nog niet bekend. Inmiddels is het wel al bekend dat de regerend MotoGP wereldkampioen komend weekend in Brno niet van de partij zal zijn.

Eén ding is zeker, de komende dagen zullen er vele vragen op zowel Marquez, dr. Mir, de verantwoordelijke circuit artsen als ook Honda afgevuurd worden……..

Later meer…….

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App