Briljant podium voor Crutchlow tijdens seizoensopener in Qatar

6
cal-crutchlow
Cal Crutchlow - Qatar | foto© Nico Schneider

Cal Crutchlow finishte zondagavond in Qatar als derde in de MotoGP race van de VisitQatar Grand Prix. Een prestatie van formaat van de LCR Honda Castrol coureur, dit aangezien dat het weer zijn eerste wedstrijd was sinds de Australische Grand Prix van vorige jaar en zijn tijdens dat weekend opgelopen zware enkelblessure.

Cal Crutchlow stond in 2018 op het podium tijdens de Grand Prix van Japan, verwoestte zijn enkel de week erop bij een horrorcrash Phillip Island. De rest van het seizoen stond hij langs de kant en in wintermaanden werkte de LCR Honda Castrol coureur keihard aan zijn herstel – er waren zelfs momenten waar Crutchlow dacht niet meer te kunnen gaan racen en dat het einde carrière was. Tijdens de eerste MotoGP wintertest begin februari stapte Crutchlow voor het eerst weer op zijn Honda RC213V om na twee wintertesten zondag in Qatar bij zijn terugkeer in een Grand Prix meteen weer een derde plaats, en dus een podiumfinish, te scoren.

In het kielzog van Andrea Dovizioso en Marc Marquez streed de Brit eerst met de Suzuki coureur Joan Mir en vervolgens aan het einde van de race met diens teamgenoot Alex Rins. Crutchlow kon vervolgens profiteren van een klein foutje van Rins en zo achter Dovizioso en Marquez de derde plaats veiligstellen.

Cal Crutchlow (P3): “Het is geweldig om weer terug te zijn en te racen in de MotoGP, helemaal als je dan ook nog een podiumplaats weet te scoren. Mijn LCR Honda Castrol Team heeft fantastische werk verricht. We hebben dit weekend hard gewerkt, dit aangezien de wintertesten voor mij een beetje tijdverspilling waren. Dit weekend was moeilijk en als je me na de warming-up had gevraagd of ik op het podium zou eindigen, had ik hard gelachen! Ik speelde mijn kaarten uit in de race, ik voelde me goed en toen we aan de race begonnen hadden Marc Marquez en ik een vergelijkbare tactiek – de achterband sparen en de boel in het begin een beetje op proberen te houden. Maar hoe dan ook, wat een geweldige start van het seizoen voor iedereen, voor mijn team, voor de coureurs, de fans hier in Qatar en voor de mensen thuis voor de tv. Het lijkt erop dat elke race in de MotoGP tegenwoordig een prachtige strijd is en het was leuk om er deel van uit te maken en een podiumplaats te bemachtigen. Het is om eerlijk te zijn een droom. We hebben de afgelopen maanden zelfs een aantal keren getwijfeld of we wel terug zouden kunnen keren, en dan nu dit. Geweldig.”


Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App