De MotoGP race op het Termas de Río Hondo Circuit in Argentinië is zondagmiddag gewonnen door Cal Crutchlow. De Brit bleek het sterkst voor Johann Zarco en Alex Rins in een met bizarre gebeurtenissen en veel sensatie gevulde race waarbij er vooral een hoofdrol was voor Marc Márquez.

Twintig minuten voor aanvang van de race begon de regen weer te vallen, nadat het tijdens de Moto2 race droog was. Veel bedenkelijke blikken en discussies waren zichtbaar op de grid over welke soort band het best zou zijn op het deels natte maar opdrogende asfalt: regenbanden of slicks?

De chaos zou erger worden aangezien alleen Miller op slicks stond en de rest van het veld op regenbanden. Het leek erop dat slicks de juiste keuze waren, echter moest iedereen behalve Miller daarvoor terugkeren naar de pits. Dit resulteerde in een uitgestelde start waardoor Miller de dupe leek van de verkeerde keuzes van anderen, aangezien de Australiër klaar stond voor de start en de rest niet.

Na ruim een kwartier van chaos werd uiteindelijk beslist dat Miller gewoon vanaf de eerste plaats kon starten maar de rest van het veld drie rijen verder naar achter moest starten, zodat de Australiër wel voordeel behoudt aan zijn eerder gemaakte juiste keuze.

Tot overmaat van ramp liet Marc Márquez zijn Honda afslaan enkele seconden van de start. De Spanjaard wist de RC213V wonderbaarlijk genoeg weer aan de praat te krijgen en mocht even wonderbaarlijk genoeg terugkeren naar zijn startplaats op de grid.