Zondagmiddag werden op het Losail International Circuit in Qatar de warm-up sessies verreden voor de drie klassen voorafgaand aan de races later vandaag. Aron Canet (Moto3), Remy Gardner (Moto2) en Danilo Petrucci (MotoGP) noteerden hierin de snelste rondetijden. Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de veertiende tijd in de Moto2 sessie.

Zondagmiddag werden er voorafgaand aan de races later op de dag voor alle drie klassen eerst nog drie twintig minuten durende warm-up sessies verreden op het Losail International Circuit in Qatar. Met een buitentemperatuur van ruim 26°C en een baantemperatuur van zo’n 37°C was het echter maar de vraag hoe nuttig deze sessies waren aangezien de temperaturen voor de races veel lager zullen liggen.

Moto3
De kleinste klasse was als eerst aan de beurt om hun warm-up sessie af te werken. Voor Can Öncü en Kaito Toba ging het echter al vroeg mis waarbij de Turkse coureur al in zijn eerste ronde met een high-sider hard ten val kwam ter hoogte van bocht 3 en de Japanner, die de race mag beginnen vanaf de derde positie, zijn Honda onderuit schoof bij het uitkomen van bocht 9. Beiden leken relatief ongedeerd, echter liet Öncü wel merken enigszins last te hebben van zijn linkerarm.

Uiteindelijk was polesitter Aron Canet met een 2’06.097 de snelste coureur voor de Italianen Niccolò Antonelli, Celestino Vietti en Romano Fenati. Verder stonden Jaume Masia, Vicente Perez, Lorenzo Dalla Porta, Tatsuki Suzuki, Alonso López en Andrea Migno in de top tien geklasseerd.

De Moto3 race over 18 ronden gaat om 15:00 uur Nederlandse tijd van start.

Moto2
Vervolgens waren de Moto2 coureurs aan de beurt om hun laatste voorbereidingen treffen voorafgaand aan de race. Het was een sessie met weinig noemenswaardige gebeurtenissen en uiteindelijk wist de Australische ONEXOX TKKR SAG Team coureur Remy Gardner met een 1’59.195 de snelste ronde op de klok te zetten voor Augusto Fernández en Marcel Schrötter. Verder eindigden Lorenzo Baldassarri, Nicolo Bulega, Alex Márquez, Luca Marini, Xavi Vierge, Tetsuta Nagashima en Tom Lüthi in de top tien te eindigen, een top tien die volledig bestond uit Kalex frames.

Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de veertiende tijd, NTS RW Racing GP teamgenoot voor dit weekend en Europees Moto2 kampioen Jesko Raffin eindigde als 21e. De enige crasher in deze sessie was Marco Bezzecchi, de Italiaanse Red Bull KTM Tech 3 coureur ging onderuit in bocht 4 maar bleef ongedeerd.

De Moto2 race over 20 ronden gaat om 16:20 uur Nederlandse tijd van start.

MotoGP
Tot slot was het aan de MotoGP coureurs om de laatste voorbereidingen te treffen voorafgaand aan de race. Met name voor Valentino Rossi was het een belangrijke sessie. De veertigjarige Italiaan had zich slechts als veertiende weten te kwalificeren en kende veel problemen met de voorband; die zou na vijf ronden al volledig verwoest zijn.

Uiteindelijk reed Danilo Petrucci met een 1’54.807 de snelste rondetijd voor Marc Márquez en Alex Rins. Polesitter Maverick Viñales zorgde voor vier verschillende merken in de top vier met daarachter Franco Morbidelli, Takaaki Nakagami, Andrea Dovizioso, Jack Miller, Aleix Espargaró en Pol Espargaró die daarmee zorgde dat alle zes fabrikanten vertegenwoordigd waren in de top tien. De problemen voor Rossi leken nog niet verholpen met een elfde rondetijd.

De MotoGP race over 22 ronden gaat om 18:00 uur Nederlandse tijd van start.


Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App