Aron Canet heeft zaterdagochtend in de derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya de snelste rondetijd gereden voor Niccolò Antonelli en Gabriel Rodrigo.

Zaterdagochtend ging om 09:00 uur de derde vrije training van start voor de Moto3 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Wederom waren de omstandigheden nagenoeg ideaal met een felle zon en aangename temperaturen.

Al gauw was het duidelijk dat de conditie van het asfalt beter was dan op vrijdag aangezien er meteen snelle rondetijden werden gereden. De coureurs klaagden op vrijdag dat het gripniveau zeer laag was, vermoedelijk had dit te maken met dun Sahara zand dat in de lucht zat en terechtkwam op het asfalt.

Een vroege crash was er voor Celestino Vietti. De Italiaan verloor de voorkant van zijn KTM bij het ingaan van bocht 11 maar bleef ongedeerd. Even later ging Tatsuki Suzuki onderuit in de snelle bocht 13 met daarna ook nog Kaito Toba die een valpartij meemaakte ter hoogte van bocht 9. De drie coureurs bleven ongedeerd en konden hun weg later gewoon vervolgen.

In de slotfase werd er flink gepusht voor een rondetijd in de top 14. De coureurs in deze top 14 stellen rechtstreekse deelname aan Qualifying 2 daarmee veilig en hoeven niet deel te nemen aan Qualifying 1.

Aron Canet was daarbij het snelst met een 1’48.433 wat een nieuw ronderecord bleek te zijn. Niccolò Antonelli noteerde de tweede tijd voor Gabriel Rodrigo en Augusto Fernández met verder Makar Yurchenko, Jaume Masia, Sergio García, Alonso López, Marcos Ramirez, Lorenzo Dalla Porta, Tony Arbolino, wild-card Carlos Tatay, Darryn Binder en John McPhee bij de eerst veertien.

In de slotfase van de sessie was er nog een flinke crash voor Riccardo Rossi. De Italiaan was hard onderuit gegaan ter hoogte van bocht 2 en werd op een brancard afgevoerd. Na een check-up in het Medical Centre zal duidelijk worden wat de Kömmerling Gresini coureur hieraan heeft overgehouden.

De kwalificatie voor de Moto3 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya gaat vanmiddag om 12:35 uur van start.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App