Canet pakt Moto2 pole in spannende Indonesische kwalificatie, Van den Goorbergh negende

4150
Zonta van den Goorbergh - Pertamina Mandalika International Street Circuit | © Rafa Marrodán

Aron Canet heet zaterdag pole position behaald in de Moto2 klasse op het Pertamina Mandalika International Street Circuit voor Manuel González en Filip Salac. In een sessie waar de verschillen extreem klein waren kwalificeerde Zonta van den Goorbergh zich als negende en klokte Bo Bendsneyder de dertiende rondetijd.

Evenement: Pertamina Grand Prix of Indonesia
Circuit: Pertamina Mandalika International Street Circuit
Categorie: Moto2
Tijd: 13:45 – 14:25 uur lokale tijd, 07:45 – 08:25 uur Nederlandse tijd
Sessie: Kwalificatie
Omstandigheden: Zonnig, 32°C

Zaterdag om 13:45 uur lokale tijd, 07:45 uur Nederlandse tijd begon de kwalificatie voor de Moto2 klasse op een zeer zonnig en warm Pertamina Mandalika International Street Circuit in Indonesië. De coureurs die na de drie trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden moesten deelnemen aan deze eerste kwalificatiesessie.

Q1
Moto2 racewinnaars Jake Dixon en Ai Ogura waren de grote namen in deze sessie terwijl ook Bo Bendsneyder en Barry Baltus op jacht gingen naar een plaats in Q2. Dixon, die hier in 2022 op pole position stond, was meteen snel en liet zijn naam bovenaan de tijdlijst zetten terwijl ook Ogura een aantal goede rondetijden op de klok zette.

Bo Bendsneyder liet zien dat hij daar ook toe in staat was. De Nederlander met Indonesische roots, voor wiens team dit met een Indonesische hoofdsponsor een zeer belangrijk weekend is, kon mee met het tempo van Dixon en Ogura en manifesteerde zich in de top vier.

Uiteindelijk reed Jake Dixon met een 1’34.406 de snelste rondetijd voor meervoudig Moto2 racewinnaar Alonso López, Jeremy Alcoba en Bo Bendsneyder waardoor zij verder mochten naar Q2. Ai Ogura viel als eerste buiten de boot op de vijfde plaats en zal zondag vanaf de negentiende plaats starten. Barry Baltus klokte de negende rondetijd en start daarmee vanaf P23.

Uitslag Q1:

  1. Jake Dixon – Kalex | 1’34.406 | Q2
  2. Alonso López – Boscoscuro | +0,202 | Q2
  3. Jeremy Alcoba – Kalex | +0,221 | Q2
  4. Bo Bendsneyder – Kalex | +0,279 | Q2
  5. Ai Ogura – Kalex | +0,326 | P19 op de grid

9. Barry Baltus – Kalex | +0,578 | P23

Klik hier voor de volledige uitslag

Q2
Vervolgens was het tijd voor de achttien snelste Moto2 coureurs om te bepalen wie er zondag vanaf pole position mag starten. Zonta van den Goorbergh had zich al rechtstreeks voor deze sessie geplaatst terwijl Bo Bendsneyder via Q1 was gekomen.

In de eerste run was het Aron Canet die sterk begon en zijn naam bovenaan de tijdlijst liet noteren voor Filip Salac en Pedro Acosta waarbij de verschillen zeer minimaal waren. Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder begonnen ook goed met een negende en elfde rondetijd respectievelijk waarna Tony Arbolino hard onderuitging in bocht 6. De Italiaan was ongedeerd maar zijn sessie kwam daarmee vroegtijdig ten einde.

De coureurs kwamen naar binnen voor een nieuwe achterband om het vervolgens nog eens te proberen in de slotfase van de sessie. Uiteindelijk was het Aron Canet die met een 1’34.155 pole position behaalde, slechts 0,003 seconde voor landgenoot Manuel González. Filip Salac kwalificeerde zich als derde voor Pedro Acosta en Fermín Aldeguer terwijl Zonta van den Goorbergh een keurige negende tijd op de klok had gezet.

Bo Bendnseyder kwalificeerde zich als dertiende in een sessie waarin de verschillen extreem klein waren. De top drie stond binnen 0,019 seconde, de top vijf binnen 0,071 seconde, de top tien binnen 0,256 seconde en de top veertien binnen een halve seconde. Alle achttien coureurs in deze sessie waren minder dan één seconde van elkaar verwijderd.

Uitslag Q2:

  1. Aron Canet – Kalex | 1’34.155
  2. Manuel González – Kalex | +0,003
  3. Filip Salac – Kalex | +0,019
  4. Pedro Acosta – Kalex | +0,043
  5. Fermín Aldeguer – Boscoscuro | +0,071

9. Zonta van den Goorbergh – Kalex | +0,233
13. Bo Bendsneyder – Kalex | +0,449

Klik hier voor de volledige uitslag

Volgende sessie: Race
Tijd: Zondag 13:15 uur lokale tijd 07:15 uur Nederlandse tijdHandige links Pertamina Grand Prix of Indonesia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.


 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’