Op zondagochtend waren Aron Canet (Moto3), Marcel Schrötter (Moto2) en Marc Márquez (MotoGP) het snelst in de warm-up op het Misano World Circuit Marco Simoncelli voorafgaand aan de races later op de dag.

Op zondagochtend gingen de warm-up sessies voor alle drie klassen van start onder zonnige omstandigheden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli voorafgaand aan de races later op de dag.

Moto3
De Moto3 coureurs openden de actie van de racedag en gingen als eerst de baan op voor hun twintig minuten durende sessie. Philipp Oettl zal niet van start gaan in de race na zijn hevige crash in de kwalificatie op zaterdag waarbij hij een hersenschudding opliep. De Duitser vertelde aan Dorna pit-lane reporter Simon Crafar dat hij zich een passagier voelde van zijn KTM tijdens de crash en hij zich niets meer kan herinneren van zijn rit terug naar de pitbox.

Het was Aron Canet die met een 1’42.516 de snelste rondetijd reed voor Marco Bezzecchi en Enea Bastianini. Verder waren het Martin, Di Giannantonio, Rodrigo, Bulega, Arbolino, Foggia en Dalla Porta in de top tien.

Moto2
Vervolgens waren het de Moto2 coureurs die twintig minuten rijtijd kregen voorafgaand aan hun race later op de dag. Het Sky Racing Team VR46 rijdt deze racedag met een speciale Ocean Rescue livery maar het was de nieuwe bijbehorende overall die Pecco Bagnaia in de weg zat. Blijkbaar zat deze iets te strak en kon de Italiaan niet comfortabel rijden waardoor hij straks in de race met zijn gebruikelijke Dainese overall vanaf pole position zal vertrekken.

Marcel Schrötter was uiteindelijk het snelst met een 1’37.764 voor Augusto Fernández en Miguel Oliveira. Daarachter stonden Mir, Márquez, Pasini, Fenati, Vierge, Marini en Baldassarri in de top tien geklasseerd. NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal noteerden de 22e en 24e tijd, Bo Bendsneyder klokte de 26e rondetijd.

Crashes waren er voor Fernández in bocht 4 (Rio) en Manzi in bocht 16 (Misano), beiden bleven ongedeerd.

MotoGP
Tot slot kwamen de MotoGP coureurs twintig minuten in actie voorafgaand aan hun race over 27 ronden later op de dag. Een laatste mogelijkheid om met name de bandenkeuze nog eens te evalueren voor de race die volgens de woorden van Cal Crutchlow “een groot gevecht” gaat worden. Het schijnt dat de bandenslijtage hier niet zo groot is als op andere circuits waardoor de coureurs in de beginfase geen gas terug hoeven te nemen en ze er volledig voor kunnen gaan.

Marc Márquez sloot de warm-up als snelste af met een 1’32.536 voor Ducati coureurs Andrea Dovizioso en polesitter Jorge Lorenzo. Verder waren het Crutchlow, Miller, Pedrosa, Viñales, Iannone, Bautista en Rins in de top tien.

De Moto3 race zal om 11:00 uur van start gaan met de Moto2 klasse om 12:20 uur en de MotoGP klasse als slotstuk om 14:00 uur.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App