Casey Stoner heeft in een interview met de bekende Rusty’s Garage podcast een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan. Zo liet de tweevoudig MotoGP wereldkampioen weten nog steeds te kampen met een chronische vermoeidheid, een fysiek probleem dat hem ervan weerhoudt om zijn favoriete hobby’s te beoefenen.

Casey Stoner, die aan het einde van het seizoen 2012 zijn carrière als actief MotoGP coureur beëindigde, en daarna uitsluitend nog als MotoGP testcoureur actief was voor Honda (2013-2015) en Ducati (2016-2018), leeft momenteel met zijn gezin in Australië en laat nog zelden iets van hem horen aangaande de sport die hem zoveel succes heeft gebracht.

In een zeldzaam interview, op Rusty’s Garage podcast, heeft Stoner echter laten weten dat hij nog steeds te kampen heeft met een chronische vermoeidheid. De inmiddels 34-jarige Australiër kende tijdens zijn MotoGP carrière ook al de nodige fysieke problemen en dezelfde vermoeidheid verschijnselen zorgden er in het seizoen 2009 zelfs voor dat hij enkele Grand Prix weekenden aan zich voorbij moest laten gaan.

In het interview liet Stoner weten dat deze aandoening hem er de afgelopen tijd van weerhoudt om zijn favoriete hobby’s als karten en het spelen van een partijtje golf uit te oefenen.

Casey Stoner: “Ik heb eigenlijk te kampen met chronische vermoeidheid op dit moment, wat niet goed is. Sinds augustus, september vorig jaar heb ik er flink last van. Ik begon het me te realiseren dat er iets mis was toen golf voor mij ineens een zeer fysieke sport aan het worden was. Ik ben ook al meer dan een jaar niet meer wezen karten. Ik heb er simpelweg de energie niet voor, en als ik het wel zou doen dan betekend dat vervolgens dat ik de dagen erna op de bank zal liggen. Ik kan de dingen die ik graag doe en veel plezier aan beleef momenteel niet op een normale manier uitoefenen. Dit is een beetje frustrerend. Ik heb me de afgelopen 10 maanden of misschien wel al langer me niet meer bezig kunnen houden met golfen. De laatste paar maanden gaat het gelukkig alweer iets beter omdat ik nieuwe medicatie voorgeschreven heb gekregen, maar ik ben nog lang niet weer op het niveau dat ik weer kan denken aan het uitoefenen van mijn geliefde hobby’s. Zou ik het wel gaan doen dan lig ik gewoon een goede week of zo op de bank, of minstens vier of vijf dagen, en dat maakt het moeilijk voor mijn vrouw.”

Zijn laatste optreden op een motorfiets was een aantal weken geleden in Amerika waar hij samen met Ben Spies op een Yamaha YZF-R1 de nodige kilometers maakte.

Casey Stoner: “Dat klopt, dat was de eerste keer dat ik sinds januari vorig jaar op een motorfiets heb gereden. Het was een uitje ter gelegenheid van mijn verjaardag tijdens een Alpinestars evenement. We hebben met een paar jongens een beetje rondgereden waarbij we geen moment hebben gepusht of zoiets, maar het heeft me wel genoeg energie gekost.”

In hetzelfde interview bespraken Stoner en Greg Rust ook nog aantal andere interessante zaken zoals het verschil tussen twee- en viertakt motoren en de voorkeuren van de Australiër aangaande deze materie. Hierover later meer in een afzonderlijk verslag.

Met dank aan Russell Colvin.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App