Chaz Davies het snelst tijdens eerste testdag in Aragon

3560
chaz-davies
Chaz Davies | foto© worldsbk.com

Tien WorldSBK- en twee WorldSSP coureurs kwamen maandag op Motorland Aragon in actie tijdens de eerste dag van een tweedaagse privé test. Chaz Davies noteerde de snelste rondetijd van de dag terwijl Federico Cariscasulo maandag de snelste WorldSSP tijd liet noteren.

Op een fris Motorland Aragon begonnen de coureurs maandagochtend aan de eerste van de twee privé testdagen. De start van de dag kwam traag op gang na de regen van zondag en de koude baancondities in de ochtend, maar de actie kwam op gang rond een uur na de geplande aanvangstijd.

Chaz Davies, die in 2021 uitkomt voor Team GoEleven, zette een snelste rondetijd op de klok van 1’49.878. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.It Racing – Ducati) sloot de dag af als tweede ondanks een crash in de middag voor teamgenoot Scott Redding die daarmee zorgde voor een complete Ducati top drie

Zonder de aanwezigheid van Toprak Razgatlioglu – de Yamaha coureur kreeg zaterdag opnieuw een positieve uitslag van een Covid-19 test en kan derhalve niet deelnemen aan deze test – werd Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team) op de vierde plaats de best geklasseerde Yamaha coureur.

Tito Rabat (Barni Racing Team) was de meest actieve coureur van de dag. De voormalig Moto2 wereldkampioen en dit seizoen in het FIM Superbike World Championship klasse debuterende Spanjaard reed maar liefst 91 ronden en sloot de dag af met de vijfde rondetijd.

Regerend WorldSSP-kampioen Andrea Locatelli (Pata Yamaha met BRIXX WorldSBK) eindigde op de zesde plaats nadat hij alleen in de middagsessie had gereden. De Italiaan had echter wel een kleine crash in bocht 4, maar kon kort daarna met de reservemotor weer de baan op.

Axel Bassani (Motocorsa Racing) volgde met de zevende rondetijd van de dag gevolgd door Kohta Nozane (GRT Yamaha WorldSBK Team), Christophe Ponsson (Alstare Yamaha). Ponsson vermeed, net als Locatelli, de koelere ochtendomstandigheden en ging pas in de middag de baan op.

Het WorldSBK-veld werd maandag gecompleteerd door Yamaha’s rijder-coach en testrijder Niccolo Canepa (Pata Yamaha met BRIXX WorldSBK). De Italiaan viel in voor Razgatlioglu die zoals eerder vermeld afwezig is.

Onofficiële rondetijden maandag:

  1. Chaz Davies (Team GoEleven) 1’49.878
  2. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.It Racing – Ducati) 1’49.947
  3. Scott Redding (Aruba.It Racing – Ducati) 1’49.989
  4. Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) 1’50.527
  5. Tito Rabat (Barni Racing Team) 1’50.740
  6. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK)
  7. Axel Bassani (Motocorsa Racing), 1’51.482
  8. Kohta Nozane (GRT Yamaha WorldSBK Team) 1’51.711
  9. Christophe Ponsson (Alstare Yamaha), 1’53.348
  10. Niccolo Canepa (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK), 1’53.685

WorldSSP
Twee WorldSSP coureurs vergezellen deze twee dagen hun WorldSBK collega’s, te weten het GMT94 Yamaha duo Jules Cluzel en Federico Caricasulo. Beiden kwamen in de loop van de dag ten val in bocht 2. Caricasulo legde in totaal 53 ronden af met een beste rondetijd van 1’54.381 en was daarmee ongeveer 0,8 seconde sneller dan teamgenoot Cluzel die in totaal 37 ronden reed tijdens deze eerste dag.

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter