Chaz Davies pakt Duitse dubbel op Lausitzring

40
lausitz
Jonathan Rea voor Chaz Davies en Marco Melandri - Lausitz race2 | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Chaz Davies heeft zondagmiddag ook de tweede WorldSBK race op de Lausitzring op zijn naam geschreven. De Ducati-coureur hield Jonathan Rea en Marco Melandri achter zich. Michael van der Mark kwam in deze race tot een elfde plaats.

Vanaf pole had Marco Melandri de beste start en met Xavi Fores in zijn slipstream sloegen de Ducati-coureurs een klein gat op de achtervolgers. Van achteruit kwam Jonathan Rea al snel opzetten en alleen Chaz Davies kon met Kawasaki-coureur meekomen. Tom Sykes kwam al snel vast te zitten achter Leon Camier, Lorenzo Savadori en Fores, waarbij direct een gat ontstond met de drie koplopers Melandri, Rea en Davies. Michael van der Mark kende geen goede start, waarbij hij vanaf plaats twaalf terugzakte naar plaats veertien.

Met zestien ronden te gaan had Rea een succesvolle aanval ingezet bij Melandri en daarbij de leiding over genomen. De Kawasaki-coureur pakte een klein gat van een halve seconde op de Italiaan en dat was voor Davies het teken om ook voorbij te komen aan zijn teamgenoot. Een klein foutje van Melandri hielp en zonder problemen te passeren.

Achter de drie koplopers voerde Savadori inmiddels een grote achtervolgende groep aan. De Italiaan had Fores, Sykes, Camier, Alex Lowes, Eugene Laverty en Jordi Torres in zijn kielzog. Met dertien ronden te gaan ging Lavery onderuit en scoorde na een goed weekend opnieuw geen goed resultaat. Van der Mark schoof hierdoor op naar de elfde plaats, achter Markus Reiterberger.

Halverwege de wedstrijd kwam Davies naar de leiding en ontvouwde het scenario net als in de eerste race. De Brit sloeg een klein gat, dat Rea niet meer dicht wist te krijgen. De Kawasaki-coureur kreeg juist Melandri weer in zijn nek, maar ook die slaagde er niet in een actie in te zetten op de leider in de titelstrijd. Davies won op deze manier zijn tweede race van het weekend en Rea en Melandri verdeelden de podiumplaatsen.

De strijd voor de overige puntenposities was een stuk spannender. Xavi Fores had veel tijd prijs moeten geven en Reiterberger was daardoor een plaats opgeschoven. Tom Sykes had de leiding in de achtervolgende groep over genomen en sloeg een klein gat op Camier, Lowes en Savadori. De drie coureurs hadden het zwaar met elkaar aan de stok, wat Sykes wat ademruimte gaf. De Brit kon hierdoor onbedreigd naar de vierde plaats rijden.

In de laatste ronde kwam Lowes op de streep nog net voorbij aan Camier en ook Savadori eindigde binnen een fietslengte van de Yamaha-coureur op de zevende positie. Torres en Reiterberger verdeelden de plaatsen acht en negen, Fores was tiende en Van der Mark kwam na een eenzame wedstrijd als elfde over de meet.

In het kampioenschap staat Rea na zijn twee podiumplaatsen 70  punten voor op zijn teamgenoot Sykes. Davies staat op de derde plaats, maar heeft nog altijd 105 punten achterstand. Van der Mark scoorde dit weekend slechts zes punten en staat daarmee op de zevende plaats in het kampioenschap.

 

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen WorldSBK
Tijdschema en volledige uitslagen IDM
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video